Metallin hohtoa

18. syyskuuta 2013


Photo Esmeralda's
Photos 1, 2, 34, 5, 6

Photo Riikka Kantinkoski, Weekday Carnival
Photo Time of the Aquarius
Photo Deko magazine via Emmas Designblog
Tässä tämän hetken sisustustrendi josta pidän todella paljon, mutta jota meidän kodissa ei ainakaan vielä ole juuri nähty. Nimittäin metallin eri sävyt, erityisesti kupari & messinki. Ensin ihastuin kupariin ja onhan meillä yksi kattovalaisin jonka sisäpuoli on kuparia. Se oikeastaan siitä innostuksesta. Sitten ihastuin kullan sävyihin ja messinkiin. Sen verran niitä on eksynyt, että kirpparilta vallan tämän yhden maljakon ostin ja se edelleen nököttää makkarin kaapin päällä (kamalan näköiset muuten tuon vanhan postauksen maksaruohot siinä.. :o). Niin ja mummin marmorilampussa on tuo messinkinen lampunpidike, joka marmorin kanssa onkin lemppariyhdistelmäni.

Kuten monien sisustustrendien suhteen, niin tämänkin; seurailen ihastuksissani, innostun, suunnittelen ja fiilistelen, mutta loppujen lopuksi kotiin saakka se ei suuremmin kulkeudukaan. Olen kait kuitenkin aikaa kestävien, turvallisten ja tylsien ratkaisujen ihminen?! Pidän kuitenkin todella paljon näistä metallijutuista ja edelleen kirppareilla katson kaihoisasti messinkisten sirojen kynttiläjalkojen perään. Ja haaveilen tuosta Artekin messinkikuorisesta "Golden bell" valaisimesta.

Kokosin kollaasiin myös muitakin lemppareitani tämän syksyn metallinhohtoisista sisustustuotteista. Niistä aikaa kestävistä joista moni on klassikko. E15:n pöydät ovat todella ihastuttavia, kuten Asuntomessujen Majassakin nähtiin. Pidän etenkin tuosta makuuhuoneen kiiltävän hohtavasta messinkisestä pikkupöydästä ja sen tuomasta tunnelmasta muuten niin valkoiseen makkariin.

Mites te muut, oletteko alkaneet hamstraamaan metallin eri sävyjä harakan lailla, pieninä ripauksina vai onko tässä trendi joka ei kolahda sitten yhtään? :)

//
Some of my favorite products in shades of metal. I love both, the brass and the copper but I have noticed that I haven't gain much of them to our home. What about you, what do you think about this trend? Have you get any of metallic shades to your home?

14 kommenttia:

 1. Itse lukeudun myös näiden tylsien, tuttujen valintojen tyypiksi! ;) Innostun samoista jutuista kuin sinäkin, mutta pelkään että kyllästyn kuitenkin jossakin vaiheessa ja sen vuoksi en uskalla hankkia pöytää tai lamppua koko metallisena. Kynttiläkippoja on paljon helpompi ja edullisempi vaihtaa jos ähkyys iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin. Tosin noiden kynttiläjuttujenkin kanssa koitan olla maltillinen. Sitä äkkiä villiintyy ja nurkat täyttyy tavarasta.. Onni melkein on, ettei säilytystilaa löydy liiaksi. :)

   Poista
 2. Ihastuin viime syksynä näihin metallisiin juttuihin ja muutamia kynttiläkippoja ja -jalkona meiltä löytyykin. Mut en kumminkaan noita suurempia huonekaluja metallisina tule hankkimaan, vaikka ne aivan ihania onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Mä kyllä tuosta Artekin valaisimesta haaveilen siinä määrin, että se ehkä joskus tiensä meille löytää. Mutta kyseessä onkin klassikko joka kestää trendistä huolimatta. Ja joka siis on ollut aiemminkin jo haaveissa, trendistä huolimatta. :)

   Poista
 3. Sama juttu täälläkin, en lähtisi hankkimaan huonekaluja muotien mukaan, sillä pian saattaa kulta tai kupari tuntua taas ihan last season -materiaalilta. Pienillä esineillä sen sijaan on ihan kiva päivittää kotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jossain vaiheessa yhden tarjotinpöydän spreijaamista kuparimaalilla.. Onneksi en sitä tehnyt, nyt harmittaisi. :)

   Poista
 4. Samoissa metallisissa ajatuksissa olin itsekin tänään. Minun värini on ollut kulta pienenä ripauksena aina ja siinä nytkin pysytellään. Kupari kiinnostaisi, mutta sen ajankestävyyteen meillä en uskalla luottaa. Messinkiset nappulat hankin juuri Iittalan nappula-alesta ja ne ovat niin upeat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupari on kyllä kaunista pieninä ripauksina sekin. Alkuun siitä enemmänkin tuli mieleen perinteiset kuparipannut ja -astiat joita edelleen löytyy mummolasta ja mökin kätköistä vaikka kuinka.. Tämä kuparivillitys harmi vain on vähän toisenlainen. :)

   Poista
 5. Ensinnäkin, KIITOS aivan upeasta ja inspiroivasta blogista!! Minulla on juuri uuden kodin sisustus meneillään, ja ennen blogisi löytämistä olin hermoromahduksen partaalla :) Sellaista olisin kysellyt, että mistä tuo sohvallanne oleva pieni harmaa lampaantalja on peräisin? Se on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi KIIITOS Annie. Erityisen lämmittävä kommentti. :)

   Tuo pieni lampaantalja on Nordalin istuintalja; siis sillä nimellä löysin sen Googlesta, mutta nyt en muista mistä kaupasta!! Se oli joka tapauksessa ko. kaupassa Alessa. Voin kaivella sitä vielä.. :)

   Poista
 6. Lovely collage! And yes, copper and rose gold are on the wish list..

  VastaaPoista
 7. Meiltä löytyy tuo Artekin golden bell valkoisena ja messinkisenä. Lisäksi kuparia Dixonin tuikkukipon muodossa. Ja yksi messinkikantainen hehkulamppu.. Eli kyllä, tykkään! :)

  Nita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tuo Gold bell on niin kaunis. Ja ajaton oli sitten minkän värinen vain!! Ja Dixonin tuikkukipot. <3 Ihania juttuja. Ja kiva kun löytyy erilaisia metalleja. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground