Vinkkejä valaistukseen?

14. lokakuuta 2013


Kuvissa olohuoneemme House Doctorin Kubix-kattovalaisin ja ikkunalaudalla vanha pöytävalaisin. Siihen se muutti ihan vastikään. Nämä ovat hieman eriparia keskenään ja tuo ikkunalaudan lamppu on niin pitkään ollut muutenkin pitääkö-vai-myydäkö-pohdinnassa. Nyt olen alkanut miettimään samaa jo tuon kattovalaisimenkin kanssa, koska sen valo on aika surkea. Kiva valaisin, mutta ei tarkoitukselleen ihan oikeassa paikassa. Ellei valoa sitten saada lisättyä meille muuten.

Ahdistaa tämä pimeys, meille tarvitaan lisää valoa!! Ja nimenomaan oikeanlaista valoa. Osaako kukaan heittää vinkkejä valosuunnitteluun? Haluaisin pohtia näitä asioita laajemminkin. Jos löytyy hyviä artikkeleita, suoria omia vinkkejä, oppeja jne. niin heitelkääpä kommenttiboxiin. :) 

Kiitollisena jo etukäteen. Tunnelmallista iltaa!

//
Couple of lamps from our living room.. We really need more light here. But first I could use some tips how use lightning in the living room.

11 kommenttia:

 1. Flosin Parentesi-valaisimella saa tosi miellyttävän yleisvalon tilaan, kun valo heijastuu katon kautta. Suosittelen, jos vain ulkonäkö miellyttää! Meidän Parentesi on harmi kyllä varastossa odottamassa, kunnes saan hommattua siihen nykyisen asunnon huonekorkeuteen sopivan pidemmän vaijerin. Tänään tulikin muuten kommentoitua oikein urakalla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pidän kyllä Parentesista. Kiitos vinkistä! Ja mahtavaa kun urakoit. :-D

   Poista
 2. En osaa heittää vinkkiä, mäkin kaipaisin nimittäin valoapua :D. Että tämmöinen turha kommentti, sori.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kommentti ei voi olla koskaan turha!! :) Kiva, että joku jakaa valoavun tarpeen, toivotaan, että sitä vielä tullaan saamaan ja urakalla. :-)

   Poista
 3. HIih, mulla ei ole muuta vinkkiä kuin että kannattaa panostaa valaisimiin, niillä on todella paljon eroa. Sitten kannattaa kiinnittää huomiota valonlähteisiin, lähinnä kelvineihin (ei keltaista valoa) ei niinkään watteihin. :) Poulsenilla on kauniita, hyvinvalaisevia valaisimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna!! Kyllä vaan todella hyvä vinkki; minä olen vaan tuijotellut watteja... Ja kiitos Poulsen suosituksestakin, tämähän se vaikeinta juuri onkin, osata valita se paras valaisija kaikista kauniista. Korvan takana nyt tämäkin. :)

   Poista
 4. Meillä on useampi lattiavalaisin, pari pöytälamppua, katossa useampi lamppu. Mutta eniten pidän lednauhojen epäsuorasta valosta. Niitä meillä on olohuoneessa tv-tason takana sekä ison seinälle ripustetun kaapiston ylä- ja alapuolella. Suosittelen. Tv-tason takana olevasta löytyy kuva blogista. Tosin siellä on myös värillinen ledinauhakin, mutta siitä en ole vielä kuvaa julkaissut, mutta valkoisesta versiosta on.

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti! Joo nuo lednauhat ovat aika hauskoja nykyisin. Meillä on keittiön lyhyen sivun yläkaappien alla lednauhaa, siitä tosin puuttuu kotelo tmv. koska valo on pistemäinen.. Täyty vielä tarkemmin käydä kurkkimassa blogistasi, kiitos!

   Poista
 5. Valaistus on tosiaan ihan oma mielenkiintoinen maailmansa...tekninen, mutta samalla kuitenkin psykologinen - siis jokainen kokee kuitenkin valon omalla tavallaan. Mä kiinnitän huomioita Kelvineihin, varsinkin jos kotona on paljon valkoista. Silloin mielestäni liian kellertävä valo (eli alle 3000 K) sotii sitä valkoisuutta vastaan. Myös lumenit on tärkeitä, eli ne kertovat valon määrän - minkä verran valoa siitä polttimosta tulee. Nyt en ihan tarkaan noita muista, mutta esim. meillä keittiönpöydän yllä on n. 700 lumenia. Watteihin ei tosiaan kannata tuijottaa :).
  Lukemalla nämä selviää, ja kokeilemalla...aika monta polttimoa minäkin olen tutkinut, ennen kun olen sopivia löytänyt. Ja sitten pitää vielä sovittaa yhteen se itse valaisin, ja polttimo...nyt kun vielä ledit ovat tulleet, niin aika viidakkohan valaistusmaailma on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, aika viidakko on. Minä en ole vielä lainkaan oppinut noita kelvineitä ja lumeneitä tuijottamaan.. jo olisi aika. Mutta ensin pitäisi vielä hankkia itse niitä valaisimia pari kappaletta joihin polttimot sisään hankkia. Ledien kanssa olen yrittänyt nyt tulla tutuksi, mutta en rehellisyyden nimissä ole oppinut jo hankituista ovatko valoltaan "oikeanlaisia". Oppia ikä kaikki!

   Poista
  2. Kiitos vielä vinkeistä; tuo keltaisuus vs. valkoinen sisustus on se mihin haluaisin kiinnittää enemmän huomiota ja nyt tiedän miten sitä välttää.. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground