Lion de Luxe & muita hullutuksia

22. lokakuuta 2013


Sarjassamme vanhoja aarteita, löysin mummin tavaroista Hackmanin Lion de Luxe aterimia täyden tusinan. Olivat vielä pakkauslaatikoissaan, liekö niitä paljon käytettykään. Varret ovat palisanteria, joka myös ruusupuuna ja jakarandana tunnetaan. Kauniit aterimet, jotka Bertel Gardberg on Hackmanille vuonna 1957 suunnitellut. Näitä on kiva käyttää syksyisessä kattauksessa.

Näiden lisäksi menin hulluuksissani ostamaan nettihuutokaupasta 80 aterimen setin vanhoja Sorsakosken aterimia. Maksoivat alle euron kappale joten ei suuri panostus hyväkuntoisista klassikoista. Päätyvät osittain kotikäyttöön, osittain mökille. Rakastan modernin ja vanhan yhdistämistä ja nyt kattauksessa olen ihan hurahtanut näihin vanhoihin aterimiin ja kristallilaseihin. Ei niin kivoja tiskauksen osalta tietty, mutta kahden kattauksessa mieskin on ne viikonloppuisin hyväksynyt. Mistä lie tämäkin villitys nyt minuun iskenyt. Löytyykö muita hurahtaneita?! :)

Ps. Kuvassa näkyvä salaatti kalan kaveriksi on koottu kauden juureksista, appenzellerjuustosta ja belugalinsseistä. Nam.

//
I have obsessed with the old design cutlery. I love to combine vintage and modern. These old wooden ones are from my grandmother. They are designed by Bertel Gardberg in 1957 to Hackman. And the salad with the salmon has made by me. It's included this season's vegetables, beluga-lentils and appenzeller cheese.

2 kommenttia:

  1. Ihania aarteita olet löytänyt!!! Olen ollut ihan aterinjumissa, kun en keksi kivaa sarjaa. Olen havitellut vanhoja ravintolahopeita, mutta en ole oikein ennättänyt kiertää noita hankintapaikkoja (en osaa onneton käyttää noita huutonettejäkään). Nuo Lion de Luxit ovat ihan mahtavat ja haluaisin niitä meille vaivannäön (käsitiskauksen) uhallakin! Ihanuuksien eteen pitää joskus vähän vaivautua. Sait kipinän taas syttymään täällä päässä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä aarteiden eteen voi nähdä vähän vaivaa; tiskaus ei ole niin paha rasti. :) Vanhat hopeat ovat ihania myös. Meiltä löytyy niitäkin jo läjä; perintöjä ja rippilahjoja, mutta niitä ei kyllä vielä ole kaivettu käyttöön. Itseasiassa emme ole käyttäneet niitä kertaakaan! Ainoastaan tarjoilusosimia kyllä.. Pitää ehkä viimeistään jouluna kaivaa ne perintöastiaston kaveriksi. :) Toivottavasti sinullekin Lionit vielä vastaan tulevat, siis ne vintage malliset nimenomaisesti. Kivaa viikonlopun jatkoa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground