Alusta asti matkassa-haaste // My first home

10. lokakuuta 2013


Iik. Ihana haaste. Tällainen jossa saa oikein muistella ja lopulta ihan kaivella muistinsa sopukoita. Sain upealta Sannalta Inspired by love-blogista Alusta asti matkassa-haasteen, jonka Valkoisen Harmajan Suvi alunperin on laittanut liikenteeseen. Eli haasteen tehtävänä on kertoa mitä sellaisia tavaroita omasta kodista löytyy, jotka ovat olleet alusta asti matkassa mukana, ensimmäisestä kodista saakka. Ja ei siis lapsuudenkodista, vaan sieltä ensimmäisen oman kodin ajoilta saakka. Oma makuni on niin muuttunut, enkä yksinkertaisesti muista olisiko sieltä noin 15 vuotta sitten asutusta Hyvinkään kaksiosta jotain jäljellä. Jotain astioita varmasti, mutta muuten ei. Kuten on se maku muuttunut näistäkin kuvista. Nämä nyt ovat ensimmäisestä omasta kodista, eli sellaisesta josta pankki omisti lähes kaiken ja minä nimellisesti sen osakkeen.


Pitkän matkaa mukanani on kulkenut kuvan taustalla keikkuva iso lasipullo, jonka Riihimäen kirpputorilta joskus löysin 8 eurolla. Se tönöttää meidän sohvan vieressä vieläkin. Tosin ilman risuja. Lilleman keksi juuri tällä viikolla, miten hauska sinne on pudotella kaikkea, mitä nyt reiästä sisään mahtuu. Onneksi se ei ole paljon se, koska niin pieniä tavaroita ei niin pienellä ole tapana olla kädessä. Lisäksi musta rapputuoli on iso-isovanhempieni vanha ja sen tähän kotiin löysin mökin venevajasta. Tuunasin mustaksi ja sellaisena se on nytkin meillä.


Puinen arkku, joka on isovanhempieni vanha levysoitinpöytä ja joka on useasti täälläkin kuvissa vilahdellut. Se, johon minulla on viha-rakkaussuhde. En koskaan raaski luopua siitä, mutta juuri nyt, se on olohuoneessamme niin iso, painava ja teräväkulmainen. Se toimii nyt siis sohvapöytänä. Ennen siinä oli pienet pyörät alla ja se toimi TV-tasona ja lehtien säilytyspaikkana.


Lisäksi tämä kuvan alakulmassa näkyvä harmaa lampaantaljamatto, joka on Red Dot Design Award-palkinnollakin palkittu "suklaapalat"-matto. Se meillä on nyt makuuhuoneessa. Rakastan sitä, se on monen, monen vuoden käytöstä huolimatta edelleen kuin uusi. Siis oikeasti, se on ihanan pehmoinen, eikä pinta ole miksikään mennyt. Love it. 

Haastan muisteloihin mukaan seuraavat blogit:

Moderni puutalo
Pastellimaja
Elsass


//
I got this lovely challenge from the blog called Inspired By Love. The task is to tell things what have follow you from your first home. From my first student flat I don't have anything. I think. But from my first own appartment I still have that black bench, big glass bottle, woody table and the Chocolateblock carpet, what is the Red Dot Design Award winner 2008.

10 kommenttia:

 1. Mukava haaste. Hienosti käyvät noi vanhat aarteet nykyiseen kotiinnekin :)

  t.Sanna

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maiju! Lähden muistelemaan onko mitään mukana meiningeissä - vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vähän tässä nyt minä oikopolkua kuljin.. :)

   Poista
 3. Kiitti Maiju! Tää on tosi kiva, ja tosiaan pitää miettiä, että onkohan mulla enää ekasta kämpästä mitään jäljellä.. Jotain varmasti :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hauska oli muistella aikaisempia koteja.. voi hitsiläinen ja kyllä on ollut monenlaista tyyliäkin. Jokainen koti on ollut jotenkin totaalisen erilainen.. Paitsi kaksi viimeisintä kun on tuo toinen asukaskin säilynyt samana. :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta Maiju! Tämä onkin varsin kinkkinen tehtävä. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kinkkistä muistelua.. Ei kyllä meinannut itselläkään tulla mitään mieleen. Vanhoista kuvista muistin. Kivaa viikonloppua! :)

   Poista
 5. Kiva kun otit haasteen vastaan! :) Ihana tuo sinun ensimmäin oma koti, tosi soma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva haaste. Ja kiitos, olihan tuo ihan mainio ensiasunto.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground