DIY nahkavetimet // leather handles

1. lokakuuta 2013


Meillä on Ikean Brimnes sängynrunko jossa on neljä suurta laatikkoa. Erittäin kätevä ja laatikostot ovat todella tilavia säilyttää mm. liinavaatteita, vieraspeittoja, leluja, kirjoja jne. Meillä laatikoista löytyy näitä kaikkia. :) Sänky on ollut meillä pari vuotta emmekä alunperinkään olleet laittaneet sängyn mukana tulleita vetimiä paikoilleen. Olen etsiskellyt muita sopivia, halusin jotkut hieman persoonallisemmat, mutta kuitenkin sellaiset joihin ei lyö jalkojaan jatkuvasti. Keksin nämä nahkaiset vetimet jo aikapäiviä sitten ja ensin yritin etsiä niitä valmiina, mutta lopulta päädyin tekemään ne itse. Projekti on odotuttanut toteutustaan kun olen etsinyt sopivia vöitä kirppareilta. Lopulta päädyin mustiin nahkaisiin vetimiin ja Bauhausista ostin messinkiset ruuvinupit jotta vetimet näyttäisivät hieman viimeistellyimmiltä.

Ja tässä siis lopputulos. Aika kivathan näistä tuli ja aika kustannustehokkaatkin; ruuvit maksoivat yhteensä 5,5 euroa ja kaksi nahkavyötä yhteensä 8 euroa. Eli 13,5 euron vetimet. Ja miten superhelpot olivatkaan tehdä. Minulla näihin meni siis kaksi lyhyttä vyötä joista pätkin molemmista kahdet vetimet. 

//
Last week I finally made leather handles to our Ikea Brimnes bed. Quite nice handles or what do you think? I used two leather belts and bought brass screws from Bauhaus. So easy and cheap to made.

22 kommenttia:

 1. Ai että miten kivat! Täytyy laittaa niksi muistiin jos joskus tarvitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta. :) Ja joo ne onnistuivatkin tosi kivasta. Pitää vain muistaa jättää puolisen senttiä "löysää" vetimeen, ettei se ole ihan pingotettu ruuvista ruuviin. Ehkä se ei niin yhtä kivalta edes näyttäisi?! :)

   Poista
 2. Cool. Näyttää tosi kivoilta. Ihana pieni piristys ja yksityiskohta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuo musta ja messinki olivatkin nappiyhdistelmä. Mitä mä just vähän aikaa sitten täälläkin marisin, etteivät nämä metallit nyt niin meidän kotia ole vallanneet vaikka kovasti tykkäänkin. Tässähän tuo messinki sen kun vaan alkaa lisääntymään.. Pieninä annoksina tosin. :)

   Poista
 3. Kivat vetimet! Hyvä idea ja tuo mukavan pienen yksityiskohdan makkariin:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Itsekin ihan fiilareissa niistä. Ja mieskin, ajatella, että sekin jostain sisustusjutuista vielä innostuu. ;)

   Poista
 4. Jes, sä niin ratkaisit mun ongelman. Olen suunnitellut konjakinvärisestä nahasta vastaavia pukkarin lipaston laatikoihin, mutta olen miettinyt tuota ruuviasiaa. Eli mistä löytää ruuvi, jossa on kiva kanta, eikä sellaista tavallista ristipäätä. Jes, problem solved, kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, mahtavaa! Ei kun Bauhausiin vaan mutteriostoksille. Siellä oli laaja valikoima vaikka minkälaisia. :)

   Poista
 5. Meillä on sama sänky, ja todellakin niihin alkuperäisiin vetimiin lyö jalkansa jatkuvasti ja todella kipeästi. Olin ennättänyt pohtia tätä samaa ideaa, että josko nahkaiset vetimet näyttäisivät hyvältä. Niihin kun ei ainakaan voisi jalkojaan teloa. Eli kiitos kun toit näytille toteutuksen, nyt olen vakuuttunut, että idea toimii. Todella kivat! :)
  -Elsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva, nyt ei kun sielläkin askartelemaan. Tässä muuten vinkkinä mitoista, että reikien väli laatikoissa kun oli 16 cm (muistaakseni..), niin leikkasin niiden välisen vyön mitan 0,5 cm pidemmäksi. Näin vetimestä jäi hieman "löysä" eikä se ole ihan pingotettu ruuvien väliin. Molempiin päihin jätin 2 cm varan.

   Poista
 6. Kierrätys kunniaan ja näitähän voi sitten vaihtaa sen mukaan kun vöitä jää odottelemaan tulematonta kirppispäivää :-) Ihastelin ideaa viimeisimmässä Kodin kuvalehdessä. Samassa jutussa aakkoset sähköteipillä, ei jätä kuulemma jälkiä seinään :-O numero odottaa sua kun tuu meille teippaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli tämä Kodin Kuvalehdessäkin. No eipä mikään uusi idea muutenkaan. :) Mä en tiedä uskallanko mä tulla teille mitään teippailemaan, saattaa löytyä vielä joku ruuvi porattuna parkettiin.. :D

   Poista
 7. Meillä(kin) on sama sänky ja kolauttelen jalkojani turhan usein niihin vetimiin. Ihana idea :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvatenkin, siksi(kään) en halunnut niitä alunperin laittaa. Mikään ei ole inhottavampaa kuin yöllisellä vessareissulla teloa jalkansa. Argh. Ei kun kuule vaihtoon vaan ja askartelet teillekin tällaiset. :) Laitoin mittoja tuonne aiempiin kommentteihin. :)

   Poista
 8. Onpa hienot! Sopii tosi hyvin :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground