Marmorilevy Bestån päällä - hitti vai huti?

24. lokakuuta 2013


Eilisen postauksen kuvista ehkä joku tarkkasilmäinen huomasi, että Ikea Bestå-kaappimme päälle on ilmestynyt marmorilevy. Sinällään oikea huomio, mutta kyseessä on vasta kokeilu. Olen miettinyt pidemmän aikaa tason päälle marmorilevyn hankkimista, mutta en ole osannut päättää siitä suuntaan tai toiseen. Haluan olla hankinnastani varma ja olen odotellut myös onko marmorivillitykseni vain ohimenevä vaihe vai onko se tullut jäädäkseen. 

Asiaan varmuutta vielä hakeakseni, päällystin yhden Bestån päällä olevan lasilevyn marmorikuvioidulla tarramuovilla (hankittu Bauhausista). Toki oikea levy olisi hieman paksumpi ja pinta kiiltävämpi, mutta kyllähän tästä jonkunlaisen käsityksen saa. Mitäs te sanotte arvon blogiraati. Onko tässä hitti vai huti? 

Aika kätevää tuo tarra kyllä, sillähän toki päällystäisi loputkin levyt ja säästäisi pitkän pennin. Ja muovin saisi helposti irti jos kyllästyminen iskee.. Hmm.

//
I have been about to buy marble slabs to top of our Ikea BESTÅ cabinet. Before decision I wanted to do the test, and I covered one of the glass-plate with marble patterned adhesive plastic. This give quite a good impression. More photos you can see in this earlier post. What do you think, would the marble be a hit or a miss?

15 kommenttia:

 1. Löytyipäs täältä ihana blogi, ehdottomasti jäätävä lukijaksi :)

  Marmorijututhan ovat nyt taas pinnalla kun katselee eri blogeja :) saahan sen tarran pois jos kyllästyminen iskee :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on ollut sama tuunaus mielessä, mutta en oo vielä saanut aikaiseksi. Mun silmään näyttää kivalle, pisteet sille:) Ja tosiaan, jos kyllästyttää on helppo repiä tarra pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tarra oli kokeiluna jotta saisin varmuuden hankkisiko sen oikean levyn. Täytynee pitää sitä jonkin aikaa jotta ajatus muotoutuu, vieläkään en ole ihan satavarma.. Vaatisi muuhunkin sisustukseen sitten hieman muutoksia.. :) Vaikka mikäs sen ihanampaa, jos vaan lomppakko kestäisi kaikki haaveilut. :)

   Poista
 3. Aidot materiaalit on hitti. Muovinen teippi levypinnassa iso huti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, samaa mieltä. Tosin en ole vieläkään sata varma sitä aidostakaan.. Mutta tarra auttanee hahmottamaan ja vielä tekemään sen "the päätöksen". :)

   Poista
  2. Tällä kertaa olen kanssanne täysin eri mieltä, tänään marmoria ja huomenna kuparia ja luonto kiittää. Sisustustrendit elävät aikaansa tällä hetkellä nopeammin kuin Vuitton vaihtaa ensi kauden mekkoa. Jos kyse olis keittiönpinnasta, voisin olla erimieltä, tällöin materiaali kohtaa tarkoituksensa. Mutta hyvännäköinen, pidä tarra :-D

   Poista
 4. Aito marmorilevy on aika painava; kestääkö kaappi sen painon? Kivan näköinen sinänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kestää. Bestålle nimittäin eräs Ruotsalainen firma joka myy Ikea huonekaluille tuunauslevyjä, vetimiä jne. myy myös oikean kokoista marmorilevyä. Mutta en ole siihen tutustunut sen tarkemmin, jotta osaisin sanoa painosta.. sieltä saakka en kyllä muutenkaan ollut ajatellut sitä hankkia. Jos hankin. Vieläkin epävarmana. ;)

   Poista
 5. Hitti on, kunhan on aito :) Meillä lapsuuden kodissa oli keittiönlattia valkoista marmoria ja siihen ei olisi kyllästynyt ikin. Klassikko.
  Mutta Bestå on Ikeaa (meilläkin on) ja samaa asiaa mietin että kestääkö lipasto levyn painon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, aito sen ehdottomasti pitää olla jos siihen päädytään. Tämän avulla hyvä makustella tunnelmaa.. :)

   Poista
 6. Minä pidän marmoria myös ikuisena klassikkona. Meillä on kotona ollut itämaisia mattoja ja marmoria 70-luvulta saakka ja sieltä ne ovat minunkin sisustusmaailmaan tarttunut. Haaveilen nyt marmoritasoista tulevan talon wc tiloihin, mutta voi olla, että hinta tulee esteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin klassikkomateriaali se kyllä on. Silti olen itsestäni epävarma kestääkö minulla kuitenkaan innostus sen suhteen.. On se kuitenkin niin omaleimaisen tyylinen. Noh, eiköhän se tästä kirkastu vielä. :)

   Poista
 7. Minusta tuo on hitti :). Muovinen ihan ok, tarvitseeko kaiken välttämättä olla niin "aitoa", ja voipi olla että kyllästyminen marmoriin tulee jossain vaiheessa, jolloin sitten harmittaa kun on investoinut kalliisti levyyn. Ainakin itseni tuntien en välttämättä raaskisi ;). Kiva idea :)

  VastaaPoista
 8. Marmori on ihana, ja klassikko, vaikka onkin nyt niin pinnalla. Kannatetaan aitoa! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground