Karun kaunis

20. lokakuuta 2013


Tuhkapensas tai kummituspuu  - mikä tuon oikea nimi onkaan - on yksi lempparikasveistani. Niitä vain on hankala löytää, harvoin tulee vastaan. Ensimmäinen tuhkapensaani asusti edellisen kodin makuuhuonetta vuoden. Se kuivui niille sijoilleen, kastelustani huolimatta. Käytännössä ulkonäkö ei juuri muuttunut.. Nuo pienet lehdet ovat niin tummanvihreät voimissaankin olevalla pensaalla, ettei juuri eroa kuivaan ole. Todella kätevä tällaiselle näppärälle viherpeukalolle, jonka kynsissä ei moni kasvi menesty. ;)

Nyt tämä toinen kaunis muutti meille vajaa kuukausi sitten. Lillemankin on nyt yhtäkkiä niin tykästynyt, että piti nostaa tuo yöpöydältä olohuoneen kaapin päälle. Pitkään se sijoillaan saikin olla ennen kuin pienet sormet lähtivät kasvia kokeilemaan.

Musta lasiboxi on Tiirinkosken Tehtaalta. Ostin sen viime päiväretkellä. Näitä lasiboxeja voisin hamstrata useammankin, kivoja ovat nekin. Muistakaapa osallistua myös Tiirinkosken Tehtaan arvontaan täällä tai Facebookissa!

//
Raw beauty this my new tree. I needed to move it from my bedside table to top of our living room cabinet, because my son liked it as well. ;)

16 kommenttia:

 1. Onpas upea kasvi, voisi olla sellainen joka menestyisi tämänkin viherpeukalottoman kodissa. Noita lasiboxeja olenkin nähnyt monissa kuvissa ja miettinyt mistä niitä saa. Ne ovat kauniita ja käytännöllisenoloisia.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on; upea ja helppohoitoinen. :) Kivaa sunnuntaita sinne!

   Poista
 2. Kiva kuulla että kasvi on menestynyt sisälläkin! Olen ymmärtänyt että menestyisi paremmin ulkona. Ehkä uskallan nyt ostaa, tällä vkolla olen 2 x jo hypistellyt kaupassa..
  Marie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voi ollakin, toki luulen, että tämä pieni lajike on juuri enemmän sisälle jalostettu. Tai en tiedä.. Mutta hyvin se meillä on elellyt. Ja tosiaan se vanhakin joka kuivui, ei käytännössä muuttanut ulkonäköään.. Kannattaa kokeilla! :)

   Poista
 3. Kummituspuu on upea, karheaa kaunetta, tosin olen onnistunut tappamaan jo pari tuollaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meilläkin se yksi kuihtui pois kuten em. kirjoittelinkin. Mutta silti se pysyi sijoillaan, koska en ollut edes alkuun tainnut huomata sen kuolleen.. :O Pölläytti vain "tuhkaa" ilmoille sitä siirtäessä.. Todellista viherpeukaluutta.. huoh.. ;-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Aika harmaata, mutta sopi jotenkin sunnuntain seesteiseen tunnelmaan. :)

   Poista
 5. Sopisi varmaan meillekin tuo kasvi :) Nimim. Orkideakin kuihtui pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ai nytkö se orkidea otti ja kupsahti. Höh. No mutta seuraavaksi tuodaankin sitten tällainen teille?! :)

   Poista
  2. Hih, joo..ehkä tuo pysyisi juuri jotenkin hengissä ;) Elättelen vielä toivoa..eikös ne orkideat joskus kuki uudestaan? Meidän asunnossa oli aika kylmä alkukuusta..ei varmaan pitänyt siitä.

   Poista
  3. Juu kyllä ne orkideat kukkivat uudelleen. Kasta vain juuret, niiden pitäisi olla vihreät. Siitä näkee sen hyvinvoinnin. Meillä orkidea kirkkaassa ruukussa, eikä sitä multaa/kuorikatetta lainkaan. Välillä vain täytän vedellä niin, että juuret peittyvät kokonaan ja annan olla yhden päivän. Juuret muuttuvat vihreiksi jonka jälkeen taas kaadan vedet pois jne.. Kerran viikossa-kahdessa olen näin tehnyt ja ensimmäisen kerran eläessäni sain orkidean kukkimaan uudelleenkin.. :)

   Poista
 6. Minä olen tuota lasiboxia ihastellut ja hieman omankin haluaisin. Paikkaa ei nyt ole, joten täytyy katsoa, mutta todella kauniita ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ne ovat kivoja. Tuollainen isompi kannellinen on meillä myös ja siinä olen säilyttänyt ikkunalaudalla mm. tuikkukynttilöitä. Nyt siinä asuu kaktus. Monikäyttöisiä ja oikeastaan vain mielikuvitus rajana millä näitä täyttää.

   Poista
 7. Nämä kuvat vahvistavat haluani löytää oma Kummituspuuni. <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground