Halloween!

31. lokakuuta 2013


Huhuu, tänään on virallinen Halloween, vaikka sitä juhlittiinkin jo viime viikonloppuna lokakuun viimeisen päivän sattuessa näin keskelle viikkoa. Halloween on itselleni vieras juhla jota en koskaan ole oikein juhlinut. Silti perinteistä kurpitsapiirasta halusin kokeilla, kun 2,5 kiloisesta kurpitsasta keiton jälkeen jäi vielä piiraan täytteeseenkin osansa. En ole koskaan tällaista aikaisemmin syönyt, joten maku oli arvoitus ja taisi jäädä arvoitukseksi vieläkin. Itse kurpitsa oli niin mauton, että en usko piiraan päässeen oikeuksiinsa. Silti hyvä, mielenkiintoinen, ei mitenkään makea piirakka, joka kuitenkin kyllä kaipasi tuota vaahterasiirappia kaverikseen. 

Meidän Halloween piiraan tein tällä Maku.fin reseptillä. Piiraan kaveriksi vatkasin kuohukermaa jonka maustoin vaahterasiirapilla. 

Mites muut, vietittekö tai vietättekö te jotenkin Halloweenia? Hulvatonta torstaita! :)

//
I made the first time this traditional pumpkin pie and whipped cream flavored with maple syrup. Recipe is from this finnish site. 

14 kommenttia:

 1. Mulla on hämärä mielikuva siitä, miltä kurpitsapiiraan pitäisi maistua, vaikken yhtään tiedä, missä olen sitä maistanut. Täytyy varmaan kokeilla jotakin reseptiä, jos mielikuva onkin vaikka ihan väärä :)

  Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli mieleen piparkakut. :) Mausteet aika samoja kuin piparkakuissa. Vain pomeranssinkuori puuttuu.

   Jee, kiitos haasteesta! Onkin aika kinkkinen, siis vain kolme sanaa?! :)

   Poista
 2. Halloweenia en vietä, mutta kuun vaihtumisen kunniaksi etuovelle laitoin taas lyhdyn, siinä se on sitten koko talven :) Pyhäinpäivänä mennään yleensä haudoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhäinpäivänä totta tosiaan käydään haudoilla. Kuitenkin eri lähtökohdista vietettävä päivä kuin esim. periamerikkalainen Halloween. :) Voi vitsi, siis ihan kurpitsalyhdynkö.. Vau, sellainen olisikin joskus hauska askarrella. Tunnelmallista viikonloppua! :)

   Poista
 3. Suomessa Halloweenin vieton ajankohta tuntuu olevan tosi häilyväinen. Useasti sitä tunnutaan juhlivan vähän jälkijunassa? Lapsista halloweenjuhlinta on äärettömän hauskaa ja niinpä mekin lauantaina pienimuotoisesti halloweenia vietetään. Leivotaan herkkuja ja laitetaan itse tehtyjä lepakko- ym. koristeita esille. Lapset pukeutuu edellisvuotisiin noita- ja hämähäkkipukuihinsa, heille halloween tuntuukin olevan hauskinta juuri tuon pukeutumisen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä luulen, että se meillä mielletään samaan Pyhäinpäivän vieton kanssa, joka kuitenkin käsittääkseni on kristillinen pyhäpäivä ja vainajien muistopäivä, eikä niinkään juhla kuten Halloween. Mutta hauskaa, että sitä vietetään ja teillähän on oikein kunnon suunnitelmat. Ihanan kuuloista! :) Ja varmasti hauskan näköisiä muksuja talo täys. Lapsethan sen juhlan tekee, on se mikä teema tahansa. :) Siispä hauskaa pyhäinpäivää ja Halloweenin viettoa teille! :)

   Poista
 4. Pyhäinpäivä on Suomessa aina marraskuun ensimmäinen lauantai eli tämä on niitä launtaille siirrettyjä pyhäpäiviä. Monessa muussa maassa huominen on vapaapäivä. Muistelen ulkolaisten yhteistyökumppaneiden olleen aina marraskuun ensimmisen perjantain vapaalla, vaikka se ei osuisikaan ensimmäiseksi päiväksi. Etelä-Euroopassa pyhäinpäivä on siis siirretty perjantaille.

  Me käymme aina äitini luona syömässä ja sitä ennen hautuasmaalla sytyttämässä isovanhempien haudalle kynttilän. Äidile pyhäinpäivä on jotenkin iso juhla, meille muille se taitaa olla vain lauantia muiden joukossa (paitsi, että ruokaostokset täytyy muistaa tehdä edellisenä päivänä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kuuloisia suunnitelmia. Meillä on kyllä sama; vanhemmilleni päivä on jotenkin suuremmassa merkityksessä. Totta kai kyseessä kun on vainajien muistopäivä, liittyy siihen paljon muistoja ja ehkä harraskin tunnelma. Näin muistan omasta lapsuudestani; käytiin haudoilla ja syötiin pitkän kaavan mukaan.. Ja poltettiin kynttilöitä ja ehkä rakkaiden edesmenneiden kuvatkin olivat näyttävämmin esillä.

   Tunnelmallista pyhäpäivää huomiselle!

   Poista
 5. Minä en myöskään muutaman maistelukerran jälkeen ole vielä päässyt sisään kurpitsapiiraan hienouteen ja tänä vuonna se jäi kokonaan tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se kurpitsa oli jotenkin yllättävän mautonta itsessään. Oletin, että se olisi paljon maukkaampaa. En tiedä oliko kypsyys kurpitsassa edes oikea, en tiedä miten se pitäisi katsoa/tunnustella?!

   Poista
 6. Onko halloween siis ylihuomenna?Me ei olla koskaan vietetty,noloa kyllä kun lapsia tulee oven taakse.Totean vain,että valit.emme vietä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, no mutta tuo oville tulemiseen ei vain ole meillä vielä totuttu. Ja en tiedä mitä mieltä itsekään siitä olen; eikö pääsiäinen ja pikkunoidat riitä meille?! Onhan se toki lapsista hauskaa, mutta en omaa lastani ainakaan päästäisi ihan tuntemattomien oville kiertämään.. Mukavaa viikonloppua joka tapauksessa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground