Uuden kodin remontti

14. joulukuuta 2012

Tervetuloa meille! Tässä näkymä uuden kodin eteisestämme heti pitkän remonttirupeman jälkeen. Tämä remontti oli pitkä vaiheikas puserrus, 73 neliöisen kolmion täysi remontointi taloyhtiön putkiremontin yhteydessä. Käytännössä räjäytimme koko asunnon ja suunnittelimme ja teimme meille mieluisan kodin. Nyt kun olemme asuneet valmiissa kodissa jo kolme kuukautta, on hyvä aika jälleen palata remontin eri vaiheisiin ja muistella koko urakkaa hyvillä mielin. :)Miten kaikki sai alkunsa?
Ostimme tämän asunnon Helsingin läntisen kantakaupungin alueelta jo melkein vuosi sitten helmikuussa. Olimme katsoneet kotia Espoosta ja vakavasti jo harkitsimmekin tarjouksen jättämistä yhdestä erillistalosta Espoon Nöykkiössä. Se olisi ollut noin 100 neliöinen perheasunto. Olisi löytynyt se oma kauan haaveiltu piha ja sauna, oma rauha, oma talo, mutta kuitenkin yhtiöitetty toisen talon kanssa, jolloin mm. pihatöiden tekeminen ei jäisi pelkästään omalle kontolle. Talo oli rakennettu muistaakseni 2003 ja siitä olisi pienellä pintaremontilla saanut oikein mukavan kodin.

Kuitenkin viimeisen kerran kun ajelimme erään työpäivän päätteeksi talolle, iski meihän molempiin pieni epätoivo työmatkojemme pituudesta. Olimmehan me totta kai tiedostaneet etäisyydet jo aiemmin, heti lähtökohtaisesti kun olimme edes alkaneet katsomaan kotia Espoosta, mutta nyt se asia nousi pintaan eri tavalla. Jäimme istumaan autoon ja vielä kerran pohtimaan onko tämä sitten kuitenkaan sitä mitä me haluamme NYT. Loppujen lopuksi sitä ei kauaa tarvinnutkaan pohtia, kun tulimme tulokseen, että oman talon ja Espoon aika ei sittenkään ole vielä. Loppujen lopuksi ajatus myös pitkäaikaisesta sijoituksesta ja paikalleen jäämisestä ei sekään tuntunut hyvältä; emme vielä ole valmiita siihen lähes loppuelämän asuntoon, koska lähellä sitähän tämä talo olisi jo ollut. Toisekseen, keskustassa monta vuotta asuneina emme sittenkään olleet valmiita luopumaan vielä keskustaelämästä. Otimme aikalisän!

Jossain vaiheessa plärääminen eri asuntoportaaleissa jälleen jatkui ja kuin sattuman kautta nykyinen kotimme aukesi eteeni. Katsoin, että onpa kamala kämppä, lattiasta kattoon remontin vaativa ja taloyhtiössä vielä putkiremonttikin alkamassa. Hinta oli tietenkin tämän mukainen, mutta sisälsi kuitenkin ilmaa sen verran, että en alkanut edes sen tarkemmin kohteeseen tutustumaan. Jotain asunnossa kuitenkin oli joka jäi mieleeni ja yön yli nukuttuani ja asiaa mietittyäni palasin siihen uudelleen. Heitin miehelleni myös linkin ja ajatuksen, että mitäpä jos alkaisimmekin etsimään tällaista remonttikohdetta ja remontoisimme itsellemme kaupunkikodin jolla muutaman vuoden sisällä tekisimme myös lisää pesämunaa sitä "loppuelämän" asuntoakin varten. M ei alkuun innostunut, mutta kun asiaa olimme hetken pidempään pohtineet, niin aloimme innostumaan tästä yhä enemmän molemmat. Tutkimme tätä ensimmäistä asuntoa tarkemmin ja totesimme, että tässähän olisi juuri kaikki kohdillaan hyväksi remonttikohteeksi; putkiremontti tulossa, joka tarkoittaisi että kylppäri ja keittiö olisi mahdollista samalla tehdä, erittäin hyvä vakavarainen taloyhtiö, ei isompia muita remontteja lähivuosina tulossa, sijainti loistava, pohja muunneltava ja ei todellakaan vähäisimpänä; putkiremontin kustannukset vaikuttivat normaalia alhaisimmilta. Miinuksena oli vielä kokonaishinta, mutta ainahan siitä neuvotella voi.. Päätimme siis lähteä jo tämän ensimmäisen löytämämme asunnon seuraavaan näyttöön ja loppuhan onkin sitten jo historiaa.. Kyllä me muitakin katsoimme, mutta tässä palaset loksahtivat paikoilleen kaikin puolin.

Remontti alkaa..
Asunto vapautui maaliskuussa ja tiesimme putkiremontin alkavan huhtikuussa. Kaupanteon jälkeen alkoikin suunnittelu- ja selvitystyö oikein tosissaan; halusimme ehdottomasti muuttaa keittiön paikan joka nykyisellään oli kämpässä keskellä eteistä, mutta sitä ennen piti kartoittaa monta asiaa... Halusimme toisesta makuuhuoneesta tehdä keittiön. Vanhan keittiön lattia avattiin & katsottiin miten putkivedot talon palkitusten mukaan onnistuisi tehdä. Mukana olivat myös putkiremonttiurakassa mukana olevat rakennussuunnittelija ja arkkitehti ja lopulta paljastui, ettemme voikaan toteuttaa suunnitelmaamme keittiön uudesta paikasta. Back to the square one.. Vaihtoehto nykyisen olkkarin tilalle ei miellyttänyt sekään, keittiöstä olisi tullut tällöin todella pimeä. Päätimme ottaa vaihtoehdon C käyttöön joka loppujen lopuksi olikin se paras vaihtoehto, mutta teetti eniten valmistelutöitä ennen putkiremontin alkua. Eli päätimme purkaa makuuhuoneiden välisen seinän ja tehdä n. 35 neliöisen yhtenäisen keittiön & olohuoneen. Tällöin makuuhuone tuli nykyisen olohuoneen tilalle ja pohjasta täysin avoin ja erittäin valoisa, studiomainen iso kaksio.
Pohjan optimointia
Kun kävimme katsomassa kämppää ihastuimme isoon lasioveen/-seinään sekä isoon olohuoneessa olevaan kaakelitakkaan. Niissä oli jotain uniikkia ja sellaista vanhaa jonka halusin säilytettävän ja joka kuitenkin sopisi meidän suht moderniin sisustukseen. Ne olivat asunnon sielu ja sydän.

Pian asunnon oston jälkeen kuitenkin huomasin olevani raskaana ja sehän pisti suunitelmia jälleen uusiksi; meitä muuttaisikin tänne kahden sijasta kolme! Pohjaratkaisu ei ollut optimaalisin lapsen tulon kannalta ja teimme päätöksen takan purkamisesta. Selvitysten jälkeen se olisi kyllä lähtenyt muutenkin; takkahormi oli osittain sortunut ja sen korjaaminen ja käyttöön ottaminen olisi maksanut maltaita. Seuraava asukas voi sen halutessaan kuitenkin tehdä, hormia ei muurattu umpeen. Mutta lasiseinäke ehdottomasti säilytettiin, kaikki muu olikin sitten vain räjäytettävää! Purkutyöt alkoivat ja kaikki tehtiin ennen huhtikuussa alkavaa putkiremonttia. Kiirehän siinä meinasi tulla kun samaan aikaan oli keittiön ja kylppärin suunnittelua etc. Mutta ajallaan selvittiin vaikka remppamiehiäkin jouduttiin jo kahteen otteeseen vaihtamaan..

Ennen ja jälkeen kuvia seuraavassa postauksessa, nyt täytyy alkaa päivän töihin! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground