Meidän joulua

26. joulukuuta 2012

Joulun vietto alkaa olla lopuillaan ja on aika siirtyä täälläkin muihin aiheisiin.. Vielä kuitenkin "tilinpäätös" meidän joulusta, vaikka Tapaninpäivääkin vielä jäljellä on. :) Tänään vietetään kunnon rääppiäisiä ja syödään loput jouluherkut pois (ja hei niitähän riittää... ähky!), fiilistellään lahjoja, nautitaan hiljaisuudesta ja ei tehdä mitään! Ihanaa olla vaan, verkkarit jalassa ja puhelimet äänettömillä. Kolme päivää on ihania sukulaisia ja ystäviä nähty roppakaupalla ja nyt on aika meidän miniperheen olla ihan vain keskenämme. Huomenna sitten hypätään loppuvuoden viettoon Paraisille jossa uusivuosikin otetaan vastaan ystäväpariskunnan kera.

Plateful of love/Maiju

Meillä jouluaatto vietettiin kotona vanhempieni ja velipojan - lillemanin kummisedän kanssa. Eilen, joulupäivänä olimme mieheni vanhempien luona jossa sukua oli koolla enemmänkin. Lilleman sai odotetusti aivan valtavat määrät lahjoja..  Huh. Toivottavasti tämä tahti ei jatku tulevina vuosina, tulee muuten ihan hemmoteltu poitsu tuosta.. :-)


Jouluaaton kattaus meillä syntyi lopulta aika spontaanisti. Käytin näitä itsetehtyjä servettirenkaita joista postasin jo marraskuussa; juttuun pikalinkki tässä. En ollut näitä päätellyt renkaan muotoon joten se tapahtui nopeasti aattoaamuna. ;) Havukoristeen sijasta käytin Pentikiltä ostamiani karkkitankoja joita ei oltu vielä ehditty ripustamaan kuuseen. Sidoin mustalla paperinarulla ne kiinni neulottuihin renkaisiin ja avot; siinä oli meidän pöydän koristelut. Hauska pieni ohjelma olikin sitten karkkitankojen ripustaminen kuuseen, jokainen sai tehdä sen itse ja näin joulukuusemmekin sai kaivattua lisäväriä. :) Muutenhan meillä koristeet olivat aika mustavalkoisia, kuten tässä aiemmassa Joulupuu on rakennettu-postissa kerroinkin.

Juhlavaa tunnelmaa joulupöytään toivat häälahjaksi saamamme Iittalan Karambola-kukkamaljakko sekä Kubus-kynttelikkö (näistä molemmista klassikoista tulossa vielä oma postaus jossain vaiheessa. Love them!). Tuossa toisessa kuvassa näkyy molemmat, maljakko vielä ilman kukkia kun olimme sopineet floristiäitini tuovan kukat. Ja ihana kimppu olikin; valkoisia tulppaaneita, amarylliksiä ja jotain kolmatta muuta valkoista kukkaa jota en tunnistanutkaan.. Jäi nyt kuva siitä ottamatta tuoreeltaan, nyt tulppaanit ovat jo sen verran "räjähtäneitä".. Jälkkäriksi muuten tein tämän luumukakun jonka ohjeen postasin aiemmin ja joka on tuntunutkin olevan suosittu! Löytyikö tämä mehevä jälkiruokakku teidän joulupöydästä, mitä tykkäsitte?Äitini toi meille myös ison valkoisen joulutähden. En ole joulutähdistä viime vuosina niin perustanut, mutta tämä valkoinen runsaskukkainen yksilö sai taas ko kukkaan ihastumaan. Löydätkö myös minut kuvasta? ;) Lisäksi kodistamme löytyy vielä hyasintit jotka olivat tässä postauksessa; alkavat kyllä vetelemään viimeisiään nekin.. Joulukukat ovat niin ihania, mutta valitettavan lyhytikäisiä. Eivät kestä edes loppiaiseen asti..

Ihana, rauhallinen ja VALKOINEN joulu alkaa pian olla takana päin. Nyt ihanaa Tapaninpäivän jatkoa. Miten teidän joulunne on sujunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground