Tuoksuvampaa ja luontoystävällistä joulusiivousta

10. joulukuuta 2012

Se olisi joulusiivouksen aika! Meidän kodissa luotetaan Cifiin ja Toluun, mutta olisi niille paljon mukavampia, paremmalle tuoksuvia ja ekologisempiakin vaihtoehtoja. Nykyisin siivousaineitakin saa jos minkälaisia ja vaikka kuinka kauniissa pulloissa ja hyvältä tuoksuvina. Useimmat tällaiset kivan näköiset putelit voi ilokseen huomata sisältävän myös ekologisesti tuotettuja aineita. Joulusiivouksesta voisi siis tehdä paitsi ihanaa niin myös luontoa säästävää. Mutta toki samalla myös kalliimpaa.. 3 euroa vs. jopa 13 euroa on jo iso ero puhdistusaineputelista, vaikka luonnon säästämisestä pitäisikin voida maksaa enemmän. Ehkä kuitenkin sellaiseen pikaiseen pintasiivoukseen voisi suoda itselleen vähän iloakin ja voisi hankkia jonkun ylellisemmän yleispuhdistusaineen. Tolun tuoksu kun ei ole se mieltä ylentävin. :) Mutta mikäpäs se paras sitten olisi myös teholtaan, tein vähän vertailua..

L : A  B r u k e t 


Oma suosikkini olisi pakkausten ja eri tuoksuyhdistelmien perusteella L:A Bruket joka on Ruotsalainen lähinnä kylpyhuonetarvikkeita valmistava yritys. Tuotteet valmistetaan ilman kemiallisia aineita ja luontaisina tuoksuina niistä löytyy vaikka mitä ihania kuten laventelia, vaniljaa, minttua, rosmariinia, villiruusua, greippiä, sitruunaruohoa ja appelsiinia. L:A Bruketilta löytyy kodinhoitoon kylläkin vain tiskiaine & silitysvesi, jota muuten olen joskus ostanut ja se oli ihanaa! Voi kuulostaa turhalta, mutta kevyen laventelin tuoksu tekee silityksestä hippasen mukavempaa & jättää vaatteisiin hennon ihanan raikkaan tuoksun. Litran pullo oli erittäin riittoisa ja maksoi muistaakseni 12 euroa. Tiskiaine löytyy sitruunaruoho-rosmariini yhdistelmänä ja sitä aion vielä putelin hankkia. L:A Bruketia myy Helsingissä ainakin Pino. Ikkunakuva täältä & tuotekuvat L:A Bruket.

D u r a n c e

No sitten on Ranskalainen Durance, jonka tuotesarjassa on ainakin huonetuoksuja, pesuaineita puhdistusaineista pyykinpesuun ja saippuoita. Ja kaikki tuotettu ekologisesti tietenkin. Tuoksuina käytetään aitoja yrttejä ja kukkia jotka kerätään Ranskan Provencesta. Durance-tuotteissa ei käytetä eläinrasvoja eikä niitä missään vaiheessa testata eläinkokein. Näitä tuotteita olen nähnyt vain eri verkkokaupoissa kuten mm. Adalmiinan Helmessä josta kuvatkin yo. kollaasiin on lainattu. Tehosta en tiedä ja tästä ylellisyydestä sitten saa jo maksaakin, yleispuhdistusaine ko verkkokaupassa on 16,90 e/750 ml pullo, pyykinpesu- ja huuhteluaineet 14,90-18,90 e/litran pullo.

L a u r a  A s h l e y

Jos haluaa muuten vain arjen luxusta ja tehdä siivoamisestaan miellyttävämpää niin myös Laura Ashleyllä on siivousaineita. Löytyy yleispuhdistusainetta "green tea & ginger" sekä lasinpesunestettä "pink grapefruit & lime". Lisäksi pyykinpesuaineita, huuhteluaineita ja liinavaatetuoksuja sekä huonetuoksuja. Meille ostin vessaan tuollaisen ison purkin tuoksusprayta (kuvan tytöllö oikeassa kädessä) ja kyllähän se tuoksuu ihanalta & tuntuu olevan riittoisakin. Sen hinta oli alle 8 eur. Siivousaineet pyörivät Stokkalla muistaakseni samoissa hinnoissa. Kuvat: Avec Sofie & Google.

M e t h o d


Mutta jos nuo perinteiset Tolut & co pitäisi vaihtaa ekologisuuden, pakkausten ulkonäön ja hinnan perusteella (tehoa tietenkään unohtamatta!) kokonaan johonkin uuteen tuotesarjaan, niin kyllä vertailussa voittajaksi taitaa kiriä allergikoillekin sopiva Method-sarja. Puhdistusaineet ja saippuat on tuotettu kasviraaka-aineista ja tuotannossa panostetaan monin eri tavoin ympäristöhaittojen minimointiin. Mikä Methodilla on vielä poikkeavaa, on pakkaukset jotka ovat 100 % kierrätettyjä ja kierrätettäviä. Tuotteet ovat turvallisia sekä täysin biohajoavia eikä niiden valmistuksessa käytetä eläinkokeita. Kaiken lisäksi ne ovat kuitenkin tehokkaita - näin olen tuttavapiiristä kuullut. :) Niin ja bonuksena, putelithan näyttävät ihan kivoilta. Hinnaltaan esim. keittiön & kylppärin puhdistusaineet pyörivät Stokkalla 7-8 euron luokassa. Ei mahdoton, ihan niin paljon ei meilläkään siivota.. ;) Methodin tuotteisiin voi tutustua heidän kotisivuillaan http://methodhome.com/.

Ja nyt, meikäläinen ottaa mopin kauniiseen käteen ja ämpäriin vielä tänä jouluna solahtaa sitä Tolua. Ehkä ensi jouluna jo meilläkin tuoksuu fiinimmälle ja siivousaineista voi saada vihreämmän mielenkin. Eihän tätä vertailua turhan takia tehty. Siivousiloa! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground