Syntinen chili-suklaakakku

20. joulukuuta 2012

Joulunaikaanhan saa herkutella.. Meillä otettiin varaslähtö ja tein syntisen hyvää chili-suklaakakkua. Kakunhan voisi pyöräyttää myös vaikka joululahjaksi suklaan ystävälle tai varata uuden vuoden juhliin tarjoiluksi.

Ja muista nauttia taikinakulhon jämistä.. syntisen ihanaa.....



Chili-suklaakakku

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl chilirouhetta

kuorrutus:
150-200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
25 g voita

Voitele ja korppujauhota valmiiksi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää suklaa ja sulata se voin joukkoon välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä jäähtymään ja vatkaa sillä välin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen joukkoon sulanut ja jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, riittänee lyhyempikin aika.

Kun kakku on hieman jäähtynyt on kuorrutuksen aika. Kuumenna kerma kattilassa - älä kuitenkaan keitä. Sulata voi ja paloiteltu suklaa joukkoon (oman mielen mukaan määrä, itse käytin hieman vajaa 200 g). Anna hetken aikaa jäähtyä ja kaada seos jäähtyneen kakun päälle. Anna kakun jäähtyä ja laita koristeeksi esim. tuore chilipalko. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan kakku on huoneen lämpöisenä. 

1 kommentti:

  1. Varmasti hyvää, siltä ainakin kuulostaa! Ja niin herkullisen näköinen kuvakin vielä. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground