Uuden kodin remontti: keittiöstä kodinhoitokomero ja muita muutoksia

16. joulukuuta 2012

Remppaprojektin muistelot jatkuu ennen ja jälkeen kuvien kera.

Kolmiosta avaraksi kaksioksi
Pohja avarrettiin purkamalla pois koko keittiönurkkaus - tai nakkikioski kuten me nimitimme, näette pian miksi - sekä makuuhuoneiden välinen seinä & uuden keittiön päädyssä oleva komerosysteemi. Alla vanha pohjakuva johon olen merkannut uuden huonejärjestyksen sekä X merkillä vielä kaikki mitä on purettu pois. Aika paljon räjäytettiin. :) Nykyisen makuuhuoneen päädyssä oli takka joka siis jouduttiin purkamaan. Siitä oli tässä edellisessä postauksessa.


Sisäänkäynti
Edellisessä postauksessa oli kuva ulko-ovelta eteiskäytävään, tässä nyt kuva toisesta suunnasta katsottuna jotta eteinen hahmottuu paremmin. Kuten kuvasta vasemmalla näkyy, huoneeseen päin oleva seinä ei ole kuin puoliksi rakennettu eikä tehty edes ylös asti jotta valo pääsee kulkemaan eikä eteiskäytävä tunnu niin ahtaalta. Tässä paikalla oli aiemmin keittokomero, tässä kuvat vielä ennen ja jälkeen samasta kohdasta. Nyt näkymä ovelta siis auki suoraan ulko-ovelle.


Ja kuvat eteisestä ennen & jälkeen.. Purimme ns. oven karmin näköiset reunukset tuosta syvennyksestä pois. Lisäksi eteiseen tehtiin katon madollus ja asennettiin LED-valot valaisemaan koko eteiskäytävää. Syvennyksessä meillä on luonnollisesti naulakko ulkovaatteille, mutta lisäksi siinä mahtuu hyvin säilyttämään myös lastenvaunut. Edellisellä asukkaallahan siinä oli jopa jääkaappi..


Vanhasta keittiöstä kodinhoitokomeroksi
Vanha keittiökulmas eli nakkikioski purettiin siis pois kokonaan. Se oli lastulevystä tehty hökkeli jossa oli luukku seinässä eikä sitä oltu rakennettu kattoon saakka. Tämä avarsi tilaa paljon ja valo pääsee kulkemaan läpiasunnon ihan eritavalla. 

Vanhan keittiön tilalle teimme liukuovellisen komeron, jonka takaa löytyykin pesutorni. Tämän idean keksin kylppärisuunnitelmaa tehdessä joka kuitenkaan ei ole mikään mega-iso ja löytyihän tästä paikasta vanhan keittiön vuoksi vesipiste.. Pesutornin lisäksi komeron toisella puolella mahtuu säilyttämään mm. takit, kengät, laukut etc. Tämä on käytännössä ollut erittäin toimiva ratkaisu. Emme vain ole vielä rakentaneet toimivaa säilytysratkaisua jolla koko tila käytettäisiin optimaalisesti vaan upotimme toiselle puolelle Ikean vaatekaapin rungon. Jossain vaiheessa tämä vielä pitäisi tehdä jotta tila tulisi käytettyä parhaalla mahdollisella tavalla. 


Olohuoneesta makuuhuoneeksi
Entisestä olohuoneesta tuli meidän makuuhuone ja vanha kaakelitakka purettiin tilan optimoimiseksi. Tässä alla näkyy myös vanha säleseinä-systeemi. Tässä ei siis aiemminkaan ollut kunnon seinää eteisen ja huoneen välissä, mutta teimme kuitenkin kiinteämmän ja siistimmän ratkaisun. Aiemmin postaamani lillemanin unikulmaus on juuri tällä seinustalla. Sängyn lisäksi siinä on hoitolaatikosto & imetystuoli eli seinäke on huomattavasti leveämpi kuin kuvat ehkä antavat ymmärtää.


Tässä makkari heti muuton jälkeen josta tietty sisustus on jo ehtinyt muuttumaan pariinkin kertaan. :) Nuo taulut ovat meillä nyt olkkarissa ja ovat näkyneet tässä Milk-valaisin postauksessa.


Jasso, eiköhän tässä ollut jälleen remontista kerrakseen, olohuone ja keittiö jäävät vielä seuraavaan kertaan.

1 kommentti:

  1. On teillä kyllä ollut aikamoinen taito kun olette saaneet noin hienon version tehtyä aiemmasta :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground