Joulupöytään mehevä jälkiruokakakku

13. joulukuuta 2012

Plateful of love/Maiju

Löysin jouluisen luumukakun reseptin jota tein kokeeksi synttärikakkuna kylässä käynneille appivanhemmille. Kakku saavutti sellaisen suosion, että ajattelin nyt tehdä tätä myös jouluna. Meillä on perinteisesti joulupöydässä ollut jälkiruokana luumurahkaa. Se oli lapsena meidän suosikki ja se on meidän perheen joulupöytään jäänyt myös aikuisiällä. Tämä mehevä kakku tuo hieman vaihtelua, mutta kuitenkin lempparimme luumu säilyy makuna. Kakku ei ole kovin makea. Tavallisen maitorahkan voisi korvata myös valmiiksi maustetulla vaniljarahkalla!

Luumukakku

Pohja:
150 g piparkakkuja
40 g voita

Täyte:
1 tlk maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
Reilu puoli purkkia luumumarmeladia
2 omenaa
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
vajaa 1 dl vettä

Koristeeksi suklaarusinoita

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle. Hienonna piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita rahka, sokerit, kaneli ja luumumarmeladi. Raasta kuoritut omenat ja lisää seokseen. Vaahdota kerma ja sekoita varovasti seokseen.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta vajaa desi vettä ja liuota kuumaan veteen. Sekoita seos täytteeseen ohuena nauhana.

Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele kakku suklaarusinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground