Plateful of love/Maiju |
Joulunameja vol 1. Rapsakka krokantti maistuu ihan Daimille. En tehnyt päälle kokonaista suklaakuorrutetta vaan ripottelin päälle suklaahiutaleita & suklaarusinoita. Tätä voisi muunnella myös laittamalla päälle esim. pähkinärouhetta tai lisätä itse massaan mantelilastuja..
Valmistusaineet:
4 dl Valio kuohukermaa
3 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
50 g Valio voita
noin 2 tl vaniljauutetta
Päälle esim. tummaa suklaata hippuina ja suklaarusinoita
Sekoita ainekset kattilassa. Keitä seosta 15 - 25 min; keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta.. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa ettei seos tartu pohjaan. Seos on valmista kun se on sakeentunut & saanut hieman tummemman värin. Jos haluat tehdä pehmeämpää toffeeta, lyhennä keittoaikaa, älä anna värin tummua.
Levitä valmis seos matalaan vuokaan tai pellille jonka pohjalla on leivinpaperi. Ripottele päälle suklaarusinoita ja tummasta suklaasta juustohöylällä raastettuja suklaahiutaleita. Nosta kylmään jäähtymään. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä. Krokantti säilyy 1 - 2 viikkoa.
TIPS!
- Jos haluat tehdä kokonaisen suklaakuorrutteen, anna krokantin ensin jäähtyä kokonaan ja sen jälkeen levitä sulatettu suklaa päälle.
- Lisää heti alussa krokanttiseokseen mantelilastuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti