Sitruuna-vaniljamarmeladi

4. joulukuuta 2012


Yksi lemppari joululahjoistani on hillot ja marmeladit. Siis itsetehdyt. Niitä on ihana saada ja kiva myös antaa! Appelsiini-porkkanamarmeladi oli joskus reippaasti yli viitisen vuotta (?) sitten iso hitti, tein sitä vaikka kuinka ja annoin jonakin jouluna lahjaksikin. Mikä kivointa, rakas ystäväni lapsineen tykästyi siihen ja tekee sitä vieläkin! Viime vuonna tein kotikokeiluna sitruuna-vaniljamarmeladia ja ei sekään pöllömpää ollut. Tykkään tällaisista kirpakoista marmeladeista. Ja näinpä se syntyy:


Sitruuna-vaniljamarmeladi

6 ohutkuorista sitruunaa
2 appelsiinia
1 paketti hillosokeria
4 dl vettä
vaniljatanko
1 tl vaniljauutetta

Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Kuori sitruunat sekä appelsiinit. Poista hedelmälihasta valkoiset kalvot. Sekoita hedelmälihat (jos ei tykkää ns. sattumista voi hedelmät vetää ensin tehosekoittimen läpi), sitruunoiden kuoriraaste ja hillosokeri kattilassa. Kiehauta ja lisää joukkoon vielä halkaistu vaniljatanko. Keitä 15 minuuttia, sekoita muutamia kertoja keittämisen aikana. Lisää lopuksi vielä vaniljauute. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje hyvin. Marmeladia tulee noin 1 litra.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground