Pakkaspäivän lohturuokaa Italialaisittain

4. maaliskuuta 2013



















Parasta kokkailua kun on aikaa ja kaapista löytyy vähän-mitä-sattuu, mutta löytyy hyviä aineksia kuitenkin. Nyt löytyi serranonkinkkua, kanafileitä ja perunoita. Näistä syntyi Saltimbocca di pollo eli saltimboccaa kanasta. Salvian jouduin kuitenkin korvaamaan basilikalla ja parmankinkun serranolla.

Lisukkeeksi tein paahdettuja perunoita italialaisittain eli patate saltate. Mitään kevyttä sapuskaa tämä ei ole, mutta sopii jotenkin hyvin kunnon pakkaspäivään kun luntakin tulla tupruttaa vaakasuoraan. Rakastan Italiaa ja Italian yksinkertaista keittiötä, siksi monesti saan inspistä arkiruokiin juuri sieltä päin.. Kesän italian reissusta jo haaveillen:

Saltimbocca di pollo (2 hlölle)
3 kanafilettä
3-4 siivua Serranonkinkkua
Tuoretta basilikaa
Karkeaa suolaa
Mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
Oliiviöljyä
2 rkl voita
1/2 sitruuna

Nuiji kanafileet tarvittaessa kevyesti. Mausta molemmin puolin suolalla & pippurilla. Levitä jokaiselle pihville toiselle puolelle tuoreita basilikan lehtiä sekä serranonkinkun viipaleet. Voit käyttää coctailtikkuja pitämään kinkun kanassa kiinni. Pyörittele pihvit vehnäjauhoissa. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä ja pari ruokalusikallista voita. Laita kanat pannulle kinkkupuoli ylöspäin ja purista päälle puolikkaan sitruunan mehu. Paista molemmin puolin kana kypsäksi.


Paahdetut perunat
6-7 keskikokoista perunaa
4 pientä salottisipulia
5 valkosipulinkynttä
1/2 sitruuna
Oliiviöljyä
Timjamia
Karkeaa suolaa
Mustapippuria

Viipaloi perunat ja leikkaa salottisipulit pitkittäin neljään osaan. Kuori valkosipulin kynnet. Lisää ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljyä, sitruunanmehu ja mausteet. Levitä laakealle uunivuoalle ja paista 180 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Raasta halutessasi valmiiden perunoiden päälle parmesania.

Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground