Jäädytetty suklaajuustokakku Nina Lincolnin tapaan

6. maaliskuuta 2013




Ensiksikin, kuka Nina Lincoln?

Tämän reseptin löysin puoli vahingossa vanhasta Olivia-lehden ruokablogista kun googlasin ihan toisenlaista suklaajälkkäriä. Siellä tiedettiin kertoa, että kakku on ollut myös Helsinkiläisen ravintola Kosmoksen ruokalistalla ja kerrottiin myös kuka tämä salaperäinen Nina Lincoln oikein on. Omassa mielikuvituksessani olin jo ajatellut hänen olevan joku Amerikan ex-presidentti Lincolnin lapsenlapsenlapsen tytär ja tarinaan liittyvän jotakin maagista (mielikuvitus! :)). Mutta Nina Lincoln onkin ihan supisuomalainen nainen joka asuu ulkomailla ja jonka reseptin suomalainen au pair oli napannut mukaansa joskus 80-luvulla. Kakku on ilmeisesti ollut 80-luvulla oikeinkin suosittu ja omannut jo jonkinlaista klassikkojälkkärinkin vikaa. Itse törmäsin siihen vasta nyt ja hyvä, että törmäsinkin. Tätä tullaan meillä kyllä valmistamaan jatkossakin!


Kakun voi tehdä joko pähkinöillä tai ilman, minä tein pähkinöillä. Suussa sulavaa, samettista herkkua.. Ah taivaallista! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos tämä ei ole vielä tuttu. Jos kakun tarina kiinnostaa, voit sen lukea tästä (harmi muuten, että ko. bloggaaja on lopettanut).

Tässä ohje miten minä sen tein ja ensimmäinen huomio: Kakun täytyy jäätyä yön yli pakkasessa joten kyseessä ei ole mikään pikajälkiruoka.

Jäädytetty suklaajuustokakku Nina Lincolnin tapaan
Pohja:
9 Digestive-keksiä
35 g voita

Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g Philadelphia-juustoa
1,8 dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai vanilliinisokeria kuten alkuperäisessä ohjeessa oli)
2 kananmunaa (erota valkuaiset ja keltuaiset)
2 1/2 dl kuohukermaa
100 g pekaanipähkinöitä

Murenna keksit hienoksi ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan jonka pohjalle on laitettu voipaperi. Näin kakku on helpompi irroittaa vuoasta.

Sekoita tuorejuusto ja 1 dl sokeria. Lisää seoksen joukkoon vaniljauute tai vaihtoehtoisesti vanilliinisokeri. Erota kananmunista keltuaiset (säästä valkuaiset!) ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa, puhtaalla vatkaimella. Lisää munavaahto sekä loput sokerista suklaa-juustoseokseen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Lopuksi lisää rouhitut pekaanipähkinät seokseen (lisää maun mukaan joko koko 100 g tai vähemmän. Muista säästää muutama koristeeksi).

Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja anna jäätyä yön yli pakastimessa.

Ota kakku pakastimesta pois noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele pähkinöillä (tai suklaarouheella).

Nauti!

Kuvat: Plateful of love/Maiju

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground