Muutoksia ja munakasmuffinsseja (frittatat)

17. kesäkuuta 2013


No nyt on yhdessä postauksessa monta juttua. Ja kuviakin tuli räpsittyä aikamoinen määrä. Ihanaa kyllä kun näin illallakin valo vielä riittää kuvata.

Aloitetaan sillä "järjettömällä päähänpistolla", joka aamulla ei sitten enää niin hyvältä tuntunutkaan. Se ei (vielä) toteutunut, mutta jäänee hautumaan loppukesälle. Kiitos kommenteistanne ihanat! :) Jotain pientä piti kuitenkin tehdä ja niinpä ruokapöytämme nyt kääntyi toisinpäin. Ihan kivaa vaihtelua tämäkin, eikä vaatinut ihmeitä. Lillemanista etenkin pöydän kääntö oli hauska juttu ja siellä hän ihmetteli pöydän alla useampaankin otteeseen. :)

Samalla esittelyssä mökiltä kotiin kantautuneet pari lasipulloa. Jotenkin näitä isomummujen ja mummujen vanhoja lasipulloja ja maljakoita on alkanut meille ilmestymään enemmänkin.. No se mikä parasta, ne voi tarpeen vaatiessa aina palauttaa takaisin kesämökille. Eli sovitaan, että nämäkin ovat vain lainassa meidän vitriinikaapin päällä. :) Vihreä pullo on mummun vanha, mutta ruskean pienemmän äitini löysi kirppikseltä. Humppilan lasitehtaan tarra vielä kyljessä. Siis vaalittava aarre sekin. 

Iltapalaksi pyöräytin helpot munakasmuffinssit, frittatat toiselta nimeltään. Rakas ystävä oli näitä tehnyt ja voi miten olikin kiva vinkki etenkin näin kesälle ja mökkisyömisiksi. Näitä voi syödä iltapalaksi, välipalaksi, aamupalaksi ja brunssilla ja täytteenähän voi käyttää mitä nyt jääkaapista löytyykään. Frittatan voi tehdä isona pannuun tai näin yksittäisinä muffinssivuokiin. Meidän iltapalafrittatat syntyivät nyt näin:

Feta-oliivifrittatat, 4 isoa muffinssia 

4 kananmunaa
noin 1 dl ruokakermaa
0,5 dl parmesanraastetta
vihreitä oliiveja siivuina
Fetajuustoa (lampaan- ja puhvelinmaidosta)
Valko- ja mustapippuria
Tuoretta basilikaa

Vispaa kananmunien rakenne rikki ja sekoita joukkoon ruokakerma, mausteet ja parmesan. Annostele muffinssivuokiin (tästä määrästä tulee neljä-viisi isoa muffinssia) ja ripottele jokaiseen annokseen maun mukaan pilkottuja oliiveja & fetajuuston murusia. Paista 200 asteisessa uunissa noin vartti. Koristele basilikalla.

//
I'm sorry, translation is coming later..


4 kommenttia:

  1. Ihan kivalta näyttää teidän ruokapöytä noinkin päin. Ihana pikkumies on majassa ja tyynyt penkiltä saanut kyytiä :)

    Täytyykin kokeilla noita muffinseja

    t.Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu vaihtelu virkistää. :) lilleman on jotenkin niin hauska tuossa kuvassa.. Naurattaa joka kerta kun katson sitä. Pikkunen. :-)

      Kannattaa testata frittatat. Niin helppoja ja täytteenä voi tosiaan käyttää mitä vain.

      Poista
  2. Ihanat pullot ja teidän taulukollaasia on ihastellut jo ennenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi Tuuli. :) Kiva kun tekee mökiltä löytöjä! :-))

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground