Mansikka, raparperi ja inkivääri

25. kesäkuuta 2013

Kuvat Instagram @platefuloflove

Huh hei ja hyvää alkanutta viikkoa. Juhannus tuli vietettyä leppoisissa merkeissä ja blogikin hiljeni. Vastasin juhannuksen jälkkäripuolesta ja tulipa sitä spontaanisti loihdittua juhannusdrinkkikin. Jälkkäreiksi nautiskeltiin inkivääri-pannacotta raparperihillokkeella sekä mansikka-pistaasikakkua. Jano sammutettiin mansikkaisella rose spritzerillä. Kesän makuja, joita kelpaa herkutella toistekin. Tässä jakoon ohjeet halukkaille kokeilijoille. :)

Mansikkainen rose spritzer
2 osaa roseviiniä
1 osa spritea (tai kivennäisvettä)
Tilkka mansikkasiirappia tai mansikkamehutiivistettä
Tuoreita mansikoita lohkoina
Jäitä

Lorauta mansikkasiirappi viinilasin pohjalle. Kaada päälle rose ja sprite. Sekoita ja lisää joukkoon jääpalat ja mansikat. Skool!

Inkivääri-pannacotta raparperihillokkeella
Raparperihilloke:
5 dl raparperia
0,5 dl roseviiniä (tai kuohari tai valkoviinikin käy)
2 dl hillo- & marmeladisokeria
1 vaniljatanko
1 tähtianis

Pannacotta:
4 dl kookoskermaa
20 g inkivääriä
1 vaniljatangon siemenet
1 lime
2 liivatelehteä

Raparperihillokkeen voi valmistaa edellisenä päivänä. Annos on reilu ja tästä riittää jälkikäteenkin herkuteltavaksi esim. lettujen tai luonnon jogurtin kanssa. Lisää kattilaan kuoritut ja pilkotut raparperit ja muut ainekset, kiehauta ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 10 min tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Jäähdytä ja annostele hilloketta tarjoiluastioiden (esim. juomalasien) pohjalle. Purkita loppuhilloke.

Kaada pienempään kattilaan kookoskerma, pieneksi raastettu inkivääri ja vaniljatangon siemenet. Laita liivatelehdet likoamaan. Keitä kookoskermaa hiljalleen viitisen minuuttia, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Lämmitä pari ruokalusikallista vettä ja liuota siihen liivatelehdet. Voit veden sijasta lämmittää myös limen mehun ja liuottaa liivatteen siihen. Kaada liivateseos (ja limen mehu) kookoskerman joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana tarjoiluastioihin, hyytyneen raparperihillokkeen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään, vähintään neljäksi tunniksi.

Jäädytetty mansikka-pistaasikakku syntyi tällä Glorian Ruoka & viini-lehden ohjeella, klik.

//
Happy new week ya all! Midsummer was spent in a friendly atmosphere with my love ones, and the blog also fell silent. I was responsible for dessert, and I also did a midsummer drink. I made a ginger pannacotta with rhubarb compote and strawberry-pistachio cake. Thirst quenched with strawberry rosewine spritzer . During the summer of flavors that you'll savor again.


The cake recipe you can found from here.

Strawberry rose spritzer
2 parts of rose wine
1 part Sprite (or mineral water)
A splash of strawberry syrup or strawberry juice concentrate
Fresh strawberries
Ice cubes

Put a splash of strawberry syrup on the bottom of a glass of wine. Pour onto the rose and the sprite. Stir and add the ice cubes and strawberries. Cheers!

2 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! Pitääkin ottaa noita loman menulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu juoma on ihanan raikas eikä päätä huimaava vaikka pari lasia ottaisikin. :-) Ja pannacotta oli hyvä. Kakun ajattelin seuraavaksi modifioida liivatteella, se oli niin kova, ettei oikein ollut minun mieleeni syödä, vaikka muut kyllä kovasti tykkäsivätkin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground