Keskiviikkoa kurpitsakeiton kera

13. marraskuuta 2013


Huh, johan on ollut touhukas päivä. Olen ehtinyt sisustella (olkkarissa tapahtui, tästä huomenna..), tehdä loppuviikon ruoat valmiiksi, leipoa peanutbutter-keksejä, käydä töissä parissa palaverissa (!) ja tietysti vielä ne tärkeimmätkin eli viettää perheen kanssa aikaa. Niin ja kotihommat päälle, mihinpä ne katoaisivat. :) Nyt painaa silmäluomissa ja myös päässäkin ajatus, miten tuon pian alkavan työn ja arjen sovittaa yhteen?! Pitäisikö tämän kaiken touhuamisen lisäksi vielä pitää omasta kunnostaankin huolta.. (okei, jätetään nuo keksit pois..)?! 

Olen tällä hetkellä siis hoitovapaalla ensimmäisen lapseni kanssa ja palaan täysipäiväisesti sorvin ääreen vuodenvaihteesta. Tehtävät ovat uudet ja erittäin mielenkiintoiset, mutta ei tule olemaan iiseimmästä päästä alkava työarki. Jokainen pienen lapsen äiti on varmasti painiskellut samojen ajatusten ja tuntemusten äärellä.. Onneksi meillä on erittäin kivasta päiväkodista paikka valmiina ja aloitamme harjoittelun siellä jo ensi viikolla. Pienin askelin, pienen ihmisen sekä meidän vähän isompienkin uutta arkea kohden mennään. Kyllä jännittää!! Ja sattuu se hieman sydämeenkin.

Mutta takaisin kevyempiin aiheisiin ja tuohon kurpitsakeittoon. Nimittäin myskikurpitsakeittoon. Sitä jo sunnuntaina Isänpäivä-dinnerin alkuruoaksi valmistin ja se olikin niin hyvää, että makuhermot janosivat jo lisää.. Aivan ihana keitto, jossa muskottipähkinä, hunaja ja sitruuna muodostavat kurpitsan ympärille toimivan makukombon. Resepti on alunperin Lotta Lundgrenin "Om jag var din hemmafru" -kirjasta joka on yksi minun suosikki-ruokakirjoistani. Upeita kuvia! Kirja tosiaan löytyy omasta takaa, mutta reseptin totta puhuen löysin Googlaamalla Cilla'sin blogista. Yleensä luotan ensimmäisenä keittokirjoihin, mutta silloin kun on selkeä, itselle uudempi raaka-aine, on tuo googeli niin helppo.. Eli sieltäpä löytyy tuo resepti Suomennettuna upeiden kuvien kera, klik. Siellä kuva myös valmiista keitosta joka itseltä nyt puuttuu. Kamerani teki kivat temput tänään ja tyhjensi muistikortin ennen kuin ehdin lataamaan kuvat koneelle.. Nämä kuvat edes onneksi olin ehtinyt tallentamaan. Mutta vielä ne koko olkkarinkin kuvat... voihan keskiviikko! Huomenna uusi yritys ja postaus olkkarista ja uudesta ihanasta alpakkatyynystäkin.

Leppoisaa iltaa! :-)

//
Busy wednesday behind. I have cooked and baked a lot today.. One of the cooking was pumpkin soup. You can find recipe from Lotta Lundgren's book "Om jag var din hemmafru" or from Cilla's blog.


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Harmi kyllä ettei itse ruoka päässyt valmiina kuviin!!

   Poista
 2. Takerruin tuohon "tein loppuviikon ruuat" -kommenttiin. Nostan hattua teille naisille, joilta tuo homma hoituu. Voikun itsekin oppisin vähän ennakoimaan :). Tsemppiä hoitoharjoittelun aloitukseen, sydämeen sattuu ihan varmasti, sympatiat täältä! Ei ole helppoa, mutta kyllä se siitä kuitenkin helpottaa. Arjen ajankäytön taiturointi on varmasti niitä ikuisia inhottavuuksia lapsiperheessä. Mutta onneksi lapset ovat sopeutuvaisia ja saavat myös hoitopaikastaan paljon sellaista, mitä kotona ei aina ole mahdollista tarjota.

  Ja ps. sulle on haaste Pastellimajassa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos ihanasta, kannustavasta kommentista. :) Äitiys tekee ihmeitä, se on opettanut tuota ennakointia ja suunnittelua meikäläliselle. Ennen äitiyttä olen elänyt vain niin spontaanisti.. Huh miten onkin muutosta tosiaan tapahtunut. Harjoittelen nyt tuota ruokien tekemistä etukäteen, jotta työpäivien jäleen sujuisi muonitusti jouhevasti.. Saa nähdä kuinka käytännössä sitten käykään!! :)

   Kiitos haasteesta!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground