Heja Stockholm

2. marraskuuta 2013

Tukholman tuliaisina Paolo Roversin näyttelyjuliste sekä Chanelin "The little black jacket"-kirja.
Anton Corbijn on yksi lemppari valokuvaajistani ja "Inwards and Outwards"-kirja on ollut hankittavien listalla jo pitkään. 
Muotikuvaaja Paolo Roversin Secrets-valokuvanäyttely Fotografiska-valokuvataiteen museossa Tukholmassa 12.1. saakka.
Paolo Roversin näyttelyjulisteita nappasin mukaan kaksi.. tämä niistä neutraalimpi, jonka paikaksi olin ajatellut eteistä, mutta joka lopulta taitaakin päätyä olohuoneen taulukollaasiin.
Anton Corbijnin kirjasta valokuvateos Kate Mossista. Maistui aamupalan seuraksi. :)

Lauantain myöhäisiltaa, aamulla napsittujen kuvien kera.

Kävimme ystäväni kanssa Halloween-torstaina pikavisiitillä Tukholmassa. Olin jo pitkään haaveillut pääseväni Valokuvataiteen museo Fotografiskaan sekä tutustumaan sen ihanaan museokauppaan. Harmillisesti muotikuvaaja Paolo Roversin näyttely jäi ajan puutteen vuoksi käymättä, mutta onneksi tuliaisbudjettiani ehdin kuitenkin kuluttamaan museokauppaan. ;-) Pari julistetta, kirjoja ja magneetti tarttuivat matkaan. Fotografiskan lisäksi vietimme lyhyen, mutta sitäkin hauskemman päivän fiilistelemällä tunnelmia niin Östermalmin kuin Södermalminkin puolella. Östermalmilla vierailimme mm. Svenskt Tenn sisustus- ja huonekaluliikkeessä, joka ei ihan omaa sisustustyyliäni ole, mutta joka kuitenkin on erittäin käymisen arvoinen paikka. Tyyli on runsasta ja Josef Frankin klassikkokuoseista valmistettuna löytyy vaikka mitä lautasliinoista sohviin. Kaupassa on useita sisustettuja "saarekkeita" ja runsasta ja klassista tyyliä on väritetty upein kukka-asetelmin. Svenskt Tenn on ihan oma maailmansa, jota kannattaa siellä päin vieraillessa käydä kurkkaamassa - etenkin näin synkkien syyspäivien piristykseksi. 

Yksi lempparipaikkojani Tukholmassa on Östermalmin vanha kauppahalli. Nytkin siellä piti käydä fiilistelemässä tunnelmaa ja kuolaamassa runsaita ruokavitriinejä. Siellä Tukholman kävijöitä suosittelisin nauttimaan lounaan; tarjontaa on klassikko lihapullista laajoihin meze-valikoimiin jne.. Samalta suunalta löytyy myös kauppakeskus Sturegallerian josta löytyy mm. yksi lemppariliikkeistäni Massimo Dutti (jota harmillisesti ei vieläkään löydy Suomesta) sekä lasten merkkiliike Babyshop. Samoissa kortteleissa on myös Design House Stockholmin lippulaivamyymälä, jossa sielläkin ehdimme pikaisesti piipahtamaan. Siellä olisi jouluksi ollut kivoja kuparin ja messingin värisiä joulukoristeita, mutta jätin ostamatta. Jotain pientä kuitenkin mukaan tarttui, siitä joskus myöhemmin eri postauksessa. Södermalmikin olisi jo oma lukunsa.. 

Koska aikaa oli rajallisesti, en ottanut reissulle kameraa mukaan. Halusin kuitenkin edes muutaman vinkin jakaa kun niitä jo pyydettiinkin, vaikka nämä nyt eivät pelkästään sisustuspainotteisia olleetkaan.. Seuraava reissu on onneksi koko viikonlopun mittainen ja suuntana Köpis. Sitä jo odotellessa ja kaikenlaisia vinkkejä mielelläni sinne vastaanottaen! Nyt nukkumaan.. Zzzzz..

//
I visited in Stockholm with my lovely friend. Here some photos of the souvenirs from Fotografiska-shop; new poster and couple of books among other things.

8 kommenttia:

 1. Köpiksen-matka on itsellänikin edessä. Duttin liikkeen lisäksi kaupungissa on mm. mahtavia ravintoloita. Tälle reissulle olen varannut pöydät Pate Patesta ja Madklubben Vesterbrosta.
  joulua fiilistellään Tivolin markkinoilla, lahjoja ostetaan mm. Torvehallenin kauppahalleista ja molemmat olemme ajatelleet ostaa käsineet Strögetiltä maailman vanhimman käsinetehtaan puodista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista vinkeistä! Tuosta Pate Patesta on moni vinkannut, täytyykin ehkä sieltä varata pöytä.. Ihanaa Köpiksen matkaa kun sen aika koittaa! :)

   Poista
 2. Tässähän tuli vaikka mitä matkavinkkejä :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos edes muutamat nappaavat. :) Hotelliksi voin muuten suositella Story-hotellia Östermalmilla jos sitä vielä olette vailla. Ja Riche on kiva iltapaikka syödä ja istuskella. :) Voi Tukholma, sinne pitää päästä taas pian..!

   Poista
 3. Oij, nyt tuli hinku päästä taas Tukholmaan! :) Kävin loppukesästä Fotografiskassa, silloin siellä oli Helmut Newtonin näyttely, upea oli sekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) siellä on niiiiin useasti hyviä näyttelyjä ja se kauppa on ihan paras. Miksi meillä ei ole Suomessa samanlaista?!

   Poista
 4. Oi, Kööpenhamina on mun suosikkikaupunkejani. Blogistani löytyy hakusanalla Kööpenhamina joitakin vinkkejä kaupunkiin.

  http://life-order.blogspot.fi

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground