Keitoksia & Filippa K:n astioita

22. huhtikuuta 2013


Yksi astiahullu ilmoittautuu! Jos meillä olisi tilaa rajattomasti, niin todennäköisesti meillä olisi myös astioita rajattomasti. Onneksi jossain kuitenkin olen pysynyt järkevänä ja maltillisena hankintojen suhteen ja astioissa ei juuri ole lähdetty rönsyilemään. Meillä on tylsää teemaa koko tusinan astiasto; valkoista ja helmenharmaana alkupalalautasia ja on joukkoon jäänyt muutama tummansininen ja oliivinvihreäkin hairahdus. Teeman lisäksi olemme keränneet Ego-mukeja jotka ovat ihan suosikkejani.

Lisäksi on kivoja poikkeuksia joita en ole malttanut olla hankkimatta. Yhdet niistä ovat nämä Filippa K:n suunnittelemat kulhot jotka "Ruotsin Arabia" eli Rörstrand on tuottanut. Näiden kulhojen lisäksi meillä on joskus lahjaksi saadut mustavalkoraidalliset mukit. Näitä melkein voisi ottaa enemmänkin, ovat niin kivoja. Tutustua koko sarjaan voi tästä. Ja keittokin maistuu näistä hyvin. Tässä viimeisin keitos ja sikahelppo resepti:

Tulinen korianteri-kasvissosekeitto

1 (400-500g) keskikokoinen bataatti
5 pientä porkkanaa
2 pientä salottisipulia
5 pientä perunaa
1 l kanalientä
2 dl ruokakermaa
1 tl paahdettua paprikajauhetta
1/2 tl chiliä (tai lusikallinen jos haluaa korvata em. paprikajauheen)
Ripaus suolaa
Nippu tuoretta korianteria

Tarjoiluun ranskankermaa

Lisää kuoritut ja pilkotut vihannekset kiehuvaan kanaliemeen ja keitä hiljalleen noin 30 min. Soseuta ja lisää pieneksi silputtu korianteri. Soseuta uudelleen. Mausta ja lisää ruokakerma. Tarjoile ranskankerman kera. 

//

I just love these Filippa K bowls. This Swedish fashion designer has also own series of dinnerwares. Check out from hereI'm sorry, but the recipe for easy soup is now only in finnish..

7 kommenttia:

  1. Täällä toinen astiahullu. Ostin eilen uusia astioita, mutten ole vielä uskaltanut tuoda niitä autosta sisälle :-) Ilahtuisikohan mies kevätlahjasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah. Tuo on hyvä. :) Mies varmasti ilahtuu. Astioiden lisäksi miesten toinen "suosikki" taitaa olla sisustustyynyt... ;D

      Mutta niin tärkein millaisiahan astioita ostit?? :-)

      Poista
  2. Voi ei! Ompa ihan mielettömän ihania astioita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö?! Näissä on vielä kivaa sellaista kädenjäljen tuntua. Siis noissa kuvioinneissa kun eivät ole ihan täsmällisen graafisia.

      Poista
  3. Keittoja rakastavana pitääkin laittaa resepti listalle mahdollisimman pian, kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo keitot ovat niin ihanan helppoja. :) Tuolta löytyy myös bataatti- ja maa-artisokkakeiton ohje http://platefuloflove.blogspot.fi/search/label/Ruoka%20ja%20reseptit. Maa-artisokkakeitto on myös niiiiiin ihanaa. Pitäisikin taas tehdä sitä pitkästä aikaa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground