Ruusukaali-feta quiche pekonilla
1 pkt piirakkataikinaa
400 g ruusukaaleja
1 kuutio Apetina Fetaa (2 kuutiota jos teet quichen ilman pekonia)
1 pkt pekonia
2 dl ruokakermaa
4 kananmunaa
1-2 tl rouhittua rosepippuria
ripaus valko- ja mustapippuria
Pekonin voi pilkkoa ja paistaa pannulla tai pekonin käryn välttääkseen valmistaa uunissa; levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja paista kypsiksi kiertoilmalla reilu 5 min 175 asteessa. Painele ylimääräinen rasva pois talouspaperilla ja pilko kuutioiksi.
Pese ja puolita ruusukaalit. Keitä suolalla maustetussa vedessä 4 min. Valuta. Painele pohjataikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Levitä ruusukaalit, pekonikuutiot ja nypi feta piiraspohjalle. Sekoita kerman joukkoon kanamunat ja pippurit. Kaada seos kaali-pekoni-juustotäytteen päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti