Antipastot-postauksen jälkkäriksi kerroin tehneeni sitruunatorttua. Tein tätä uudelleen, koska ohjehan on helppoakin helpompi ja tarvitsimme eilen pikajälkkärin. Nyt hieman muokkasin ainesosamääriä alkuperäisestä ohjeesta, koska halusin tortusta kirpakamman ja raikkaamman. Lopputulos oli enemmän meidän makuumme näin; sitruuna maistuu enemmän ja täyte on mehevä. Tässä ohje jakoon jospa vaikka joku kaipailee todellista iisi-jälkkäriä viikonlopulle. :)
Alkuperäinen ihana ohje on Kinuskissan, kiitos. Nopeutin tätä muutenkin helppoa reseptiä käyttämällä valmista murotaikinaa (auts laiskuuttani). Torttu on helppo tehdä, mutta ehdottomasti parhaimmillaan jos on saanut olla päivän/yön yli jääkaapissa.
Helppoakin helpompi sitruunatorttu
Klikkaa pohjan valmistusohje tästä tai käytä kaupan valmista murotaikinaa (tein itse isoon pyöreään piirakkavuokaan, mutta en käyttänyt ihan koko taikinaa jotta pohjasta tuli mahdollisimman ohut)
Täyte:
2,5 dl sitruunamehua (2-3 sitruunaa)
1 tl Raastettua sitruunankuorta
2 dl kermaa
3 kananmunaa
3/4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Koristeeksi tomusokeria & sitruunan kuorta
Sekoita vehnäjauhot ja sokeri kulhossa. Purista sitruunamehu ja sekoita hyvin se, sekä kerma kuiva-aineiden joukkoon. Raasta sitruunankuorta noin teelusikallisen verran. Kuori saa olla hyvin hienojakoista, niin ettei se jää "paloina" taikinaan. Lisää kuori taikinaan sekä vatkaa joukkoon kananmunat. Kaada sitruunaisen keltainen täyte piirakkavuokaan ohueksi painellun murotaikinan päälle. Paista 175 uunissa 45 min tai jos on kovinkin tehokas uuni, niin paista 35 minuuttia jonka jälkeen lämpötilan voi tiputtaa 150 asteeseen ja venyttää paistoaikaa +15 minuuttia. Näin täyte varmasti hyytyy, mutta torttu pysyy mehevänä eikä ota pintaansa väriä.
Jäähdytä torttu hyvin, mielellään yön yli jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua tomusokerilla sekä sitruunankuorella.
Kuvat: Plateful of love/Maiju
Ja kiitos vielä tästäkin ohjeesta! :) Meillä on täällä lähistöllä maatilapuoti, jossa käymme lähes joka viikonloppu ostamassa leipää sun muuta ja juomassa kahvia. Otan aina sitruunatorttua sen kanssa. Myös Pariisissa iskin hanakasti sitruunatorttuun, kun sellaista bongasin kahvilassa, joten se on suuri suosikki.
VastaaPoistaKiva, että sinnekin mieluisia ohjeita. Tämä on niiiin helppo ja stiruunatorttu on tosiaan aina niin hyvää, että kannattaapa pyöräyttää. Pariisi tästä itsellekin tulee ensimmäisenä mieleen, vaikka Italian makujen jälkkärinä tarjottiinkin. :)
Poista