In and out 2013

2. helmikuuta 2013


Sain tällaisen haasteen .K.O.T.I. -blogin kirjoittajalta, kiitos Koo! Tällainen olikin ihan kiva koostaa omista havainnoista. Eivät siis ole mitään totuuksia vaan mitä olen itse laittanut merkille nousussa olevista jutuista.

 In & Out 2013 haasteessa pyydän sinua kertomaan mikä sisustukseen liittyvä asia lyö itsensä läpi ja mikä sen sijaan vaipuu unholaan kuluvan vuoden aikana? Asia voi olla esine, väri tai tyylilaji, pääasia että se liittyy sisustukseen. Kerro valintasi tekstillä, kuvilla ja/tai linkein. Myös yllä oleva haaste-kuva on käytössäsi.
Saatuasi haasteen, kerro vastauksessasi keneltä haasteen sait ja valitse viisi bloggaajaa, kenelle lähetät haasteen eteenpäin. Muista myös käydä kertomassa haastamillesi bloggaajille haasteesta! :)

Vuosi 2013 on sisustuksellisesti edellistä monipuolisempi. Nyt saa näkyä elämä. Kliinisyys ja liika valkoisuus on menossa pois. Nyt panostetaan yksinkertaisiin ja aikaa kestäviin kalusteisiin, luonnonmateriaaleihin ja kerroksellisuuteen. Kotona saa näkyä elämänmaku; uuden ja vanhan, modernin ja perinteisen yhdistäminen. Lisäksi nousevana trendinä on kansallisromantiikka; perinne-esineet ja -kuosit. Käsityöt ovat myös edelleen nousussa.

Yksi vuoden trendiväreistä on vihreä, joka näkyy paitsi värinä niin myös ajatusmaailmassa ja elämäntapana. Tätä mielestäni sisustuksessa on myös designiin panostaminen koska hankinnat ovat tällöin pidempiaikaisempia ja harkittuja. Tänä vuonna myös viherkasvit näyttäisivät palaavan koteihin (paitsi meille yhtä olemassa olevaa lukuun ottamatta koska en kuitenkaan saa niitä pysymään hengissä ;-)). 

Mustavalkoiseen yhdistetään pastilleja ja muita vuoden tehostevärejä kuten tummanvihreää ja sinistä. Myös viininpunainen tuntuisi olevan nousussa marmorin ja kuparin kanssa yhdistettynä. Tässä yhteenvetona allekirjoittaneen havainnot tämän vuoden sisustustrendeistä. Ja omaa listaa myös kuvien kera..

Kuvat 1, 2, 3, 4

In 2013
- Marmori
- Marmorin ja kuparin yhdistäminen
- Messinki & kulta (sisustustavaroissa, hanoissa, vetimissä..)
- Luonnonmateriaalit (tekstiileissä, asetelmissa)
- Vaalea puu
- Industrial-tyyli
- Modernin ja perinteisen yhdistäminen; kansanperinnekuosit ja -tavarat
- Käsityöt; neuletyynyt ja peitot, virkatut ja kudotut matot
- Pinnoissa erilaiset struktuurit; rouheat pinnat, musta, graafiset kuviot
- Tekstiileissä luonnonmateriaalit ja erityisesti näiden yhdistelmät (pellava, villa, turkis, nahka)
- Värit: musta & valkoinen, tummanvihreä, puuteriset pastellit; minttu, laventeli ja vaalea vadelmanpunainen
- Must sisustustuote & nouseva "teema" (nämä vain omia villejä veikkauksia mitä luulisin ainakin sisustusblogien asetelmissa nähtävän.. saa opponoida! :)): Normann Copenhagenin Agnes vaasi & pääkallot

Kuvat 1, 2, 3, 4, 5
Kuvat 1, 2, 3, 4 & 5
Kuva

Kuvat 1, 2, 3 Pia Ulin via, 4, 5, 6

Out 2013 listalla muutamia omien havaintojeni mukaan laskussa olevia asioita. Mm. Keep calm-julisteen olisi voinut listata jo viime vuodellekin, mutta eihän näitä nyt pidäkään ottaa niin vakavasti. :-)

Kuvat 1, 2, 3

Näin minun silmin tämän vuoden trendeistä. Mitä mieltä?

Haaste on tainnut kiertää jo suurimman osan blogeista, mutta heitän vielä eteen päin seuraaville: Coco Sweet dreamsMrs. JonesModerni puutaloOnni asuu täälläStuDecor

2 kommenttia:

 1. Hyvin kyllä olet listannut nuo in-jutut! Todella kattava ja monipuolinen listaus sekä herkulliset ja hyvin havainnollistavat kuvat :)

  Tuo mintun ja tumman vihreän paluu oli kyllä itselle aika yllätys, vihreä kun on aina kuulunut niihin omiin inhokkiväreihin mutta niin sitä vaan alkaa tykkäämään sellaisistakin jutuista, joista on aina ennen vannonut että ei ikinä meille.. Pikkuvessamme mintun vihreä lattia ei siis taidakaan mennä vaihtoon ;)

  Out-juttujenkin kanssa olen samoilla linjoilla. Uskon, että myös muutkin kuin keep calm -tekstijulisteet siirtyvät tänä vuonna out-osioon (esim. Therese Sennerholtin tekstijulisteet) ja pinnalle nousevat enemmän geometriset kuviot ja muut simppelit julisteet.

  Kiitos vielä haasteesta! Palailen näihin juttuihin oman blogini puolella ensi viikolla :)

  VastaaPoista
 2. Olen samaa mieltä kanssasi listauksestasi. In-listalle lisäisin vielä haalean persikan. Se on aika maukas yhdistettynä kupariin.Out-listalle lisäisin puolestaan vielä bling bling-sisustamisen sekä leveäkäsinojalliset/ massiiviset divaanisohvat.

  Mintunvihreää aloin hamstraamaan meille jo kaksi vuotta sitten - samaa aikaa hankin graafisia julisteita ja sen kuuluisan keel calm-julisteen. Meidän graafisessa kodissa se näyttää vielä ihan mukavalta harmaata seinää vasten. Romanttisessa kodissa olisin kyllästynyt moiseen julisteeseen jo aikaisemmin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground