Rapeakuorinen focaccia fetajuustolla ja oliiveilla

8. helmikuuta 2013


Perjantain ratoksi pistin leipoen. Syntyi focaccia-leipää fetajuuston ja kalamata-oliivien kera, timjamilla maustettuna. Tein focaccian muutenkin hieman erilaisella reseptillä perinteisestä poiketen (ap. resepti Olivia-lehti) ja lisäsin taikinaan turkkilaista jogurttia sekä korvasin sokerin hunajalla.

Tein leivät kolmeen eri kokoon Iittalan Teema-vuokia käyttäen (yksi iso vuoka ja kaksi pientä), mutta taikinan koko riittää myös yhteen isoon uunipellilliseen.

Rapeakuorinen focaccia fetajuustolla ja oliiveilla

3 dl vettä + 1 dl turkkilaista jogurttia (tai pelkkää vettä 4 dl)
2 pussia kuivahiivaa
2 tl suolaa
1,5 tl hunajaa
7,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Vuokaan:
4 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia
Fetajuustoa (esim. Patros)
noin 10-15 kivetöntä kalamata-oliivia

Sekoita turkkilainen jogurtti ja vesi ja lämmitä käden lämpöiseksi. Liota joukkoon hiiva, suola ja hunaja. Sekoita joukkoon puolet jauhoista ja oliiviöljy. Alusta taikinaan loput vehnäjauhot. Vaivaa taikina yleiskoneella tai voimakkaasti käsin noin 10 minuuttia. Taikina jää melko löysäksi ja käsiin tarttuvaksi.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia. Hiivan tiedät toimineen kun taikinan koko melkein kolminkertaistuu. Voitele reunallinen vuoka tai vuuat oliiviöljyllä. Jätä puolet öljystä leivän voitelemiseen. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Sivele leipä lopulla oliiviöljyllä. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.

Painele fetajuustokuutiot ja oliivit taikinaan ja ripottele päälle tuoretta timjamia (halutessasi myös sormisuolaa). Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. HUOM! Meidän uuni on todella tehokas ja paistoin noin 15 min ja tämän jälkeen jo vähensin lämpöä. Silti pinta ehti hieman mennä yli. Eli kannattaa olla tarkkana. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground