Joulupöydän kattaus / Christmas table setting

23. joulukuuta 2013


Se on kuulkaa hetkisen kuluttua jouluaatto! Tätä kirjoittaessa siemailen Suvi sur le vif-blogista napatusta ohjeesta mukailtua jouludrinkkiä; Cointreauta, karpalomehua ja kuohuoviiniä. Päivä jouluvalmisteluineen alkaa olla pulkassa, muutama lahja tosin on vielä paketoimatta.. Ruuat on hankittu ja tehty se, mitä tehtävissä ennen huomista on. Lapsuuden kotikaupungissani on käytä tonttukierroksella, koti on siivottu (kiitos husbandin!!) ja rakkaiden ystävien kanssa ehdittiin nauttimaan jouluglögitkin.

Päivällä testailin nopeasti myös huomisen kattausta. Sain mummiltani perinnöksi erittäin kauniin astiaston ja alunperin olin ajatellut laittaa sen. Se on kuitenkin hieman liian juhlava makuuni ja myönnettäköön, että sen käsinpestävyys lopulta kuitenkin osoittautui suurimmaksi syyksi, että lopulta päädyin tylsiin Teeman arkilautasiimme.. Sitten kun meillä oikeasti on iiiiiso keittiö, eikä välttämättä avomallinen sellainen jonka tiskiröykkiöitä saa katsella olohuoneen sohvalta, aion ehdottomasti käyttää sitä jouluisin. Kultareunaiset tarjoiluastiat kuitenkin pääsevät tälläkin kertaa käyttöön. 

Kaveriksi sekoitan kuitenkin huoletonta pellavaa (juu, aion kyllä kuitenkin silittää vielä nuo liinat..); vaaleanharmaat kaitaliinat poikittain sekä valkoiset pellavaiset lautasliinat, joita koristamaan tulee pienet pistaasipuun oksat. Kukiksi leikkelin villiintyneestä jouluruususta muutamia oksia, mutta ne vaihtuvat valkoisiin amarylliksiin, harsokukkiin & pistaasipuun oksiin. 

Viileän vaaleaa ja kultaa, siitä meidän joulupöydän kattaus rakentuu. Mutta nyt unille! Melkein en malta odottaa perinteistä Lumiukko-piirrettyä & aviomiehen pitkään hauduttamaa riisipuuroa. Ja näistä saa tänä jouluna nauttia ensimmäistä kertaa yhdessä lillemanin kanssa. :-)

Rauhallista Joulua!

/

Some white, light grey and little bit of gold. Something like this it's going to be on our christmas table.

Merry Christmas!

10 kommenttia:

 1. Kaunista! Ihanaa joulua teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini. :) Toivottavasti Joulu sujui sielläkin kivasti?!

   Poista
 2. Kaunis kattaus. Sama cocktail aloittaa meilläkin illan, kunhan kotiudutaan joulupuurolta, haudoilta ja sukulaisten noudosta,.

  Jouluiloa!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, toivottavasti sielläkin joulu sujui mukavasti. Ihanaa loppuvuotta! :)

   Poista
 4. Kaunista joulunaikaa ja uutta vuotta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna. <3 Tiedä vaikka vuodenvaihteessa nähtäisiin?! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground