Hyviä ja huonoja uutisia / Good and bad news

28. joulukuuta 2013


Ensin hyvät uutiset ja isot kiitokset lukijani!! Sain aatonaattona sähköpostia viestintätoimistolta, josta haluttiin välittää minulle Pinterest-palvelun terveiset: blogini kuvat ovat nousseet Suomen Pinterestin vuoden pinnatuimpien joukkoon. Ihan mahtavaa, enkä olisi kyllä moista voinut uskoa todeksi!! Kiitos kuuluu siis Teille arvon lukijani ja seuraajani myös Pinterestin puolella. Wau! Jutun ehdin julkaista heti jo Facebookin puolella, josta löytyy linkki myös aiheen tiedotteeseen, klik.

Muutenkin haluan sanoa tästä vuodesta KIITOS teille ihanat ystävät, lukijat, kanssabloggarit ja satunnaiset klikkailijat. Tämä ensimmäinen vuosi bloggaajana on ollut erittäin antoisa. Blogini tosiaan on ehtinyt täyttää tässä yhden vuoden ja tämähän oli minultakin ihan mennyt ohitse.. Tuntuu, että aikaa olisi blogistaniassa mennyt paljon kauemminkin, niin osaksi arkea ja minua tämä on tullut. Alunperin tämä sisustuspainotteinen blogini oli itselle vain hömppää ja se jokin oma juttu äitiysloman ajaksi. Lillemanin päiväunien aikaan päivitin mitä kotitöiltäni ehdin ja nyt pojan kasvettua päivitykset ovat jääneet iltaan ja tahti hieman hidastunut. Pian palaan itsekin päivätöihin, mutta uskon, että pystyn jatkamaan tätä jo vakiintunutta harrastustani sittenkin. En ota stressiä, kuten en tähänkään saakka. :) 

Parasta tietysti olette te lukijani ja voi kuinka ilahdun edelleen jokaisesta saamastani kommentista!! Vuoden aikana olen saanut kunnian myös tavata muutamia kanssabloggareita ja toivottavasti tulevana vuonna tapaan Teitä monta vielä lisääkin!! Kivoja yhteistyöjuttujakin olen saanut tehdä. Olen saanut hurjat määrät tarjouksia ja ehdotuksia, mutta halunnut lähteä vain ihan muutamiin mukaan. En ole kuitenkaan koskaan ajatellut tienaavani tällä ja tuotteistakin olen ottanut blogiini vain niitä harvoja, jotka oikeasti ovat kotiini käyttöön päätyneet.

Mielelläni kuulisin teiltä lukijani palautetta ja toiveita postausaiheista ensi vuodelle, tuntuu, että nyt on kuvailtu niitä itselle kivoimpia nurkkia ja mm. eteisen uudistus syksyltäkin on jäänyt lopulta esittelemättä.. No ehtiihän tässä, toivottavasti pysytte linjoilla jatkossakin! :)

Mutta jos hyvää, niin jotain hieman ikävääkin. Olen saanut joitakin vinkkejä luvatta lainatuista kuvistani. Netin kautta olen näistä aina huomauttanut ja pyytänyt lisämään lähteen tai eräässä tapauksessakin poistamaan kuvan kokonaan. Nyt tätä ikäväkseni on alkanut tapahtumaan Instagramin puolella enemmänkin. Viimeisen vuorokauden aikana eräs ihana on löytänyt kaksi luvatta "lainattua" kuvaani muilta tileiltä. Eivätkä nämä valitettavasti ole olleet ainoat.. Olen huomannut, että moni on ottanut Instagramin kanavakseen jakaa inspiraatiota lainatuilla kuvilla. Sentäs onneksi omia kuviani en ole vielä nähnyt kenenkään suoraan esittävän ominaan. Mutta voi että kuinka sylettää, että niissä ei ole mainittu lähdettä!!!! Jos lainaa, niin AINA sen voi tehdä kunnialla ja asianmukaisin linkityksin. Jos lupaa ei lähde kysymään, niin edes tuo kuvalähde täytyy mainita. Tuolla Instagramin puolella tuo harmittaa todenteolla, koska eihän se nyt muutenkaan vaadi niin ihmeitä?! Voisiko niitä kuvia jakaa mielummin vaikka siellä Pinsterestissä?? Ketään en täällä nyt syyttele, mutta muistakaahan jokainen, mistä vain lainailette kuvia, niin lisätkää lähde. Mieluiten kysykääpä varmuudeksi kuvan ottajalta vielä lupakin. Täytyy tähän kiinnittää huomiota itsekin yhtä tarkemmin. 

Onko kukaan muu törmännyt tähän samaan Instagramin puolella? Pidetäänhän toistemme puolesta silmät auki kaverit. :)

/
First some good news from Pinterest: Finnish Pinterest users in 2013 have shared the most on food and everyday attire as images and links. And my blog is one of the biggest sources. Wou. Thank you so much my readers and followers in here at the blog and the Pinterest! :)


But what is the bad news is that I have noticed that some of the people in Instagram has loaned my photos without the permission or without mentioning the source. :/ ALWAYS when you are using someone elses photos, always mention the source. And more likely ask the permission to use the photo if possible. All of the photos on this blog are taken by me unless otherwise stated.

11 kommenttia:

 1. Heippa. Halusin vaan kiittää sinua, koska blogisi on aivan ihana ja erittäin inspiroiva!! Olen lukenut sitä vasta muutaman kuukauden, mutta löytänyt ehdottomasti pitkäaikaisen ystävän. Todella ikävä kuulla kaikista ongelmistasi kuvien kanssa. Se on varmasti se suurin varjopuoli Pinterestin jne. kanssa. Ehkä voisit laittaa kuviisi vesileiman tai jonkin muun tunnisteen, jotta se ainakin näyttäisi alkuperäisen lähteen. Toki niitäkin leikataan kuvista pois, mutta voisi auttaa ainakin osassa tapauksista. Toivottavasti tilanne paranee. Ihanaa uuden vuoden alkua ja menestystä blogin kanssa myös jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Elisa, kiitos tuhannesti lämmittävistä sanoistasi!!!!!! Ihana kuulla, että inspiroidut ja viihdyt mukana. Voi vitsi, miten ihania sanoja. KIITOS! <3

   Ja totta, tuo vesileima olisi kyllä ehdoton.. olen sitä monesti miettinyt, pitänee sellainen jossain kohtaa ottaa käyttöön. Tosin Instagramissa se ei Insta-kuviin oikein toimi, mutta ne nyt eivät olekaan niitä tärkeimpiä. Kullanarvoinen vinkki, kiitos tästäkin!! :)

   Poista
 2. Ei ollut kovin suuri yllätys tuo asia..kuvasi on nimittäin aivan mahtavia ja joka kerta postauksesi saa hyvälle mielelle. Seuraan paljon blogeja, mutta sinun on oma suosikkini..ei niin perinteinen koti, mutta aivan ihana. Keittoihmisenä toivoisin hyvää mustajuurikeitonohjetta, kun sinulla tuntuu olevan keittojen tekeminen hyppysissä. Hyvää alkavaa vuotta! Marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Voi kiitos Marja. Kylläpä nyt jo toisen kerran minut saatiin hämilleni ja sydänala jälleen lämpimäksi. Ihana kommentti. :) Ja mustajuurikeittohan täytyykin pyöräyttää ja jakaa. Kiitos tästä, enpä ole sellaista kuin kerran tehnyt ja siitäkin jo aikaa. Kiva inspis se siis tännekin päin. :) Mukavaa vuodenvaihdetta!

   Poista
 3. Tosi kurjaa tuo kuvien kopiointi! En itse ole instassa ainakaan törmännyt vielä moiseen, vaikka paljon niitä varmaan on. Kotisi on kyllä kaunis ja inspiroiva! Tykkään kovin tyylistäsi ja mielenkiinnolla seurailen tulevaa :) Oikein hyvää uutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
 4. Onnea 1-veelle. <3
  Sun blogi on niin mielettömän kaunis ja tänne on aina ihana palata.
  Voi kuinka hanurista tuo Insta homma! Silmät pidetään avoinna ja infoan hetimmiten jos omaan silmään osuu sun kuvien (tai muiden) väärinkäyttö.

  VastaaPoista
 5. Onpa tosi kurja juttu tuo kuvien lainaaminen. Tuntuu, että aika huonosti vielä tunnetaan kuvalähteenmainitsemisen säännöt, vaikka kaikkihan tietää, että mitään ei saa lainata kysymättä, ei edes verkossa "vapaata riistaa" olevia kuvia.

  Tämä blogisi on upea, kiitos siitä! Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin se menee.. Eihän tämä maailmaa kaada; ei niin iso asia tällaiselle harrastelijalle, mutta kyllähän se sylettää ihan periaatteestakin. Kuitenkin kyse on oikeuksista.

   No, niin tai näin, ikävyydet nyt unholaan ja kohti Uutta Vuotta. Kiitos ihanista, lämmittävistä sanoistasi. <3 Upeaa Uutta Vuotta 2014!!!

   Poista
 6. hi..Im college student, thanks for sharing :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground