Lomalaisen lounaskattaus

4. heinäkuuta 2013


Kesälomalla kattaus saa olla rento ja ruoka yksinkertaista. Yrtti kauniissa ruukussa kelpaa toimittamaan kattauksessa kukan virkaa ja Essent'ialin pestävät, selluloosasta valmistetut pöytätabletit sopivat mainiosti rentoon kattaukseen. Jos jotain kangasliinoja käytän, niin käytän pellavaa. Kesäserveteistä yhdet suosikeistani ovat nämä H&M:n sulkaservetit. Puiset Peace-alustat Love Warriorsilta suojaavat pöydän pintaa höyryvän kuumalta astialta tai toimittavat meillä virkaa myös vesipullon ja kastikepullojen alusena. 

Lomalaisen lounas-/brunssitarjottavana tai iltapalana toimii loistavasti suolainen pannari savulohella. Tai mitä sieltä jääkaapista nyt sitten sillä hetkellä täytteeksi löytyykään. Tämän pannarin kaveriksi tein myös piparjuurikerman ranskankermasta ja piparjuuritahnasta. Namii.

Savulohipannari
1 rkl voita ja/tai ruokaöljyä
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 maitoa
1 tl suolaa
1 tl sokeria tai hunajaa
150-200 g kylmäsavustettua lohta
2 tomaattia
1 salottisipuli tai kesäsipulia
kapriksia oman maun mukaan
Persiljaa

Piparjuurikerma
Purkki ranskankermaa
0,5 -1,5 tl piparjuuritahnaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko ja sekoita kulhossa kananmunien koostumus rikki. Sekoita joukkoon vähän kerrassaan vehnäjauhot. Lisää maito ja suola sekä sokeri/hunaja. Anna taikinan turvota hetki. Leikkaa tällä välin lohi pieneksi paloiksi. Kuutioi tomaatit ja sipuli sekä silppua persilja.

Voitele uunivuoka (huom, valitse korkeareunainen vuoka, pannari nimittäin turpoaa uunissa noin kaksinkertaiseksi) öljyllä tai aidolla voilla tai käyttäen molempia. Kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle savulohi, tomaatti ja sipuli. Painele osa täytteistä taikinan sisään. Ripottele päälle kaprikset sekä persiljasilppu. Rouhaise halutessasi päälle vielä mustapippuria.

Paista pannaria 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. 

Sekoita piparjuurikerman aineet keskenään ja anna maustua pannarin paistoajan.

Pancake with smoked salmon
1 tablespoon of butter and / or oil
3 eggs
2 cups of wheat flour
1 1/2 of milk
1 teaspoon salt
1 teaspoon sugar or honey
150-200 g of cold-smoked salmon
2 tomatoes
1 shallot onion
capers according to your taste
parsley

Preheat the oven to heat up to 200 degrees. Break the eggs in a bowl. Stir in the flour, and add the milk and salt, and sugar/honey. Leave the dough to swell the moment. Meanwhile, cut into pieces of salmon. Dice the tomatoes and onions, and chopped the parsley.

Lubricate a baking dish with the oil or real butter, or use a combination of both. Pour batter into pan. Sprinkle top with smoked salmon, tomato and onion. Press the part of the fillings in the dough. Sprinkle the capers and chopped parsley. If you like, you can add black pepper on the top.


4 kommenttia:

  1. Kiitos maukkaan kuuloisesta vinkistä. Tämän päivän ruoka onkin sitten selvä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tuli tosi hyvää - maistui koko perheelle :) mietin että tätä voisi hyvin tehdä vaikka koko pellillisen ja tarjota pieniä ruutuja juhlissa suolapalana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Ja totta, helppo ja hyvä tarjottava vaikka isommallekin joukolle. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground