Red velvet cake

18. toukokuuta 2013Eilen oli mieheni synttäripäivä ja leivoinpa sitten Red velvet caken. Tai ainakin yritin. Kakku on Amerikkalainen klassikkokakku jonka historia joidenkin lähteiden mukaan yltää jopa 1800-luvulle saakka. Erikoisen oloinen ohje sisälsi mm. piimää, valkoviinietikkaa ja punaista elintarvikeväriä. Itse kakkupohja on väriltään punainen ja koostumuksen kuuluisi olla nimensä mukaan myös samettinen. Reseptejä löytyi netistä liuta ja kaikki erosivat vähemmän tai enemmän toisistaan. Valitettavasti tällä kertaa onnistuin valitsemaan "väärän", koska mm. ohjeen täyte ei sellaisenaan riittänyt edes kahteen kerrokseen ja kakussahan kerroksia piti olla kolme. Päällisen kuorrutukseksi sovelsin sokerikreemin koska täyte tosiaan loppui ihan kesken - ja laitoin sen koko kakun ympäri koska täytevälitkin jäivät niin laihoiksi. Reseptistä puuttui myös kostuke jota kakku olisi kaivannut. Resepti löytyy tästä, mutta tosiaan en tätä tällaisenaan suosittele. Kuten yleensä, kannattaa valita jonkun bloggarin resepti. :) Suosittelen kuitenkin kokeilemaan red velvet kakkua, koska eihän punainen ja samettinen kakkupohja pehmeällä tuorejuustotäytteellä voi olla kuin hyvää. Maistuihan tuo meilläkin kuivuudestaan huolimatta, päällä olevat marjat toivat myös oman lisänsä.

Nyt olisi kivaa jos löytyisi se lähimpänä alkuperäistä oleva resepti eli saa vinkata jos tämä on tuttu. Jos muuten kakkuhammasta kolottaa, niin suosittelenpa kokeilemaan myös tätä Nina Lincolnin jäädytettyä suklaajuustokakkua. Nam, nam. 

Herkullista lauantai iltaa!

//
My husband had a birthday yesterday and I baked Red velvet cake. This cake is a classical American cake with a history of some of the sources reach up until the 1800s. Cake sounded so delicious but this time I managed to fail it. Cake was good but very dry. Found so many recipes which all were different from each other. This time this recipes filling wasn't enough; the cake was supposed to be three toppings, but the filling was enough to just two. So I made my own additions for the top. I want to do this again and I recommend you as well to try this red velvet cake (but with some other recipe).. Delicious saturday! :)

10 kommenttia:

 1. Mulla paistuu parhaillaan vähän erilainen suklaajuustokakku uunisssa. Saa nähdä, millainen siitä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tuli hyvä kakku??! Suklaajuustokakku kyllä on aina aika voittamaton. :)

   Poista
  2. Kakun maku oli oikein hyvä, mutta se halkeili jäähtyessään pahasti keskeltä ja tarjoilin sen mansikoilla kuorrutettuna :) Ensi kerralla toinen resepti kokeiluun.

   Poista
  3. No maku kuitenkin ratkaisee. Mansikat kuulostaa ihanalta lisältä. :)

   Koitapa sitä Nina Lincolnin jäädytettyä juustokakkua. On niiiiiin hyvää. :)

   Poista
 2. Oi, miten ihanan tyylikäs blogi!!
  Mukavaa viikonloppua!
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Päivi ja tervetuloa mukaan tännekin. :)

   Poista
 3. Ai vitsi millainen herkku! Vesikielellä jo ihan kuvien katselusta :)

  VastaaPoista
 4. Voi nam! Olen pitkään miettinyt jaksaisiko kokeilla Red Velvet kakun tekoa. Oli ilmeisesti hyvää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mutta siis en suosittele tekemään tuolla reseptillä. Tulee parempi kostutuksella & enemmällä täytteellä. Tuossa linkin reseptissä oli täytettä aivan liian vähän. :/ Ajattelin myös seuraavalla kerralla keventää täytettä vispikermalla, nyt oli ehkä vähän liian tuhtia.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground