Porkkana cupcakes

2. toukokuuta 2013


Alkuperäinen resepti on porkkanakakun ohje Tessa Kirosin Hillasoilta Oliivilehtoihin kirjasta (luottokeittokirjani :)). Nyt tein ensimmäistä kertaa tämän muffinsien muotoon. Onnistuu kummin vain. Kuorrute on aika raskas ja kevensin sitä nyt pienempiin muffinseihin rahkalla. Nam.

Tästä satsista riitti seitsemään isoon muffinsivuokaan (kuvan tarjoiluastian alarivi) ja 10 pieneen (keskimmäinen rivi).


Pohja
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria (voi käyttää myös fariinisokeria)
1-1,5 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl inkiväärijauhetta (alkuperäisessä kanelijauhetta)
1 rkl tummaa siirappia (oma lisäys reseptiin)
4-5 isoa porkkanaa (noin 400 g)
pari kourallista rouhittuja hasselpähkinöitä

Kuorrute
100 g voita
2,5 dl tomusokeria
200 g tuorejuustoa
250 g rahkaa
1 tl vanilijasokeria
1/2 appelsiinin mehu ja osa kuoresta raastettuna

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy. Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja inkivääri/kaneli. Kaada kuiva-aineet munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi seokseksi (sähkövatkain paras). Jaa  taikina muffinsivuokiin ja paista 175 asteessa n. 45-60 min, tai niin kauan että koittaessa tikulla muffinsien keskiosasta taikinaa ei tartu tikkuun. Muffinsit kohoavat uunissa kaksinkertaisiksi.

Vatkaa keskenään pehmennyt voi ja tomusokeri. Lisää jämäkän, mutta samettisen tasaisen seoksen joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja appelsiinin mehu ja -kuori. Kun muffinsit ovat jäähtyneet, levitä kuorrute. Säästin kuorrutteesta noin neljäsosan jonka jatkoin 250 g maitorahkaa. Näin täytteestä tuli hieman kevyempi ja raikkaampi.

Koristele hasselpähkinärouheella ja/tai raastetulla appelsiinin kuorella.

//
Translation will come later..

11 kommenttia:

  1. NAM, herkullisen näköisiä! Täytyykin kokeilla...

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihanan näköisiä! Mistä muuten tuollaisia pillejä saa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pillejä saa ainakin Mokosta. Piti pätkiä niitä koristeeksi isompiin muffareihinkin, huomasitko? :) Toivottavasti teillä oli kiva vappu Kaivarissa. Ja tarkenitte! :)

      Poista
    2. Ne on kyllä kivan näköisiä. Olen nähnyt muissakin blogeissa, mutten ole itse törmännyt vielä. Huomasin pillit muffinsseissa, mutten tajunnut jotenkin että ne on pätkitty siihen, ehkä ajattelin että ne on syötäviä ;) Oli kiva vappu kiitos ja tarettiin hyvin!

      Poista
  3. Namskis! Näyttääpä herkullisilta. Nappaan ohjeen talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kannattaa kokeilla. Ja huikkaapa sitten miten onnistuit/mitä tykkäsit. :)

      Poista
  4. Olin pienenä "hieman" taipuvainen nirsouteen. Vesi oli mm. pahaa. Äitini joutui huijaamaan että porkkanakakussa ei ole porkkanaa, jotta sai minut syömään tätä herkkua:) Nyt menee kyllä ilman huijaamistakin.

    Ps: Blogistani löytyy sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tunnustaudun samanlaiseksi nirsoilijalapseksi. Tosin vedestä en muistaakseni kieltäytynyt. :)

      Iso kiitos tunnustuksesta, lämmittää mieltä. :)

      Poista
  5. Kuulostaa oikein hyvältä reseptiltä! Pitääpäs kokeilla, kiitos :)

    http://annalottajosefina.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Herkullisen näköinen kattaus! Meilläkin herkuteltiin juuri porkkanamuffineilla discobileissä. Nehän on terveellisiäkin, kun niissä on porkkanaa!

    -Paula

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground