Herkullista Uutta Vuotta 2013! Meidän vuodenvaihde sujui rauhallisesti landella rakkaan ystäväperheen kera. Juhlintaan kuului mm. juustofondue-dinneri, Afrikan tähti, tinat, raketit ja kuplivaa. Vuosi otettiin vastaan siis aika perinteisin menoin, lapsiperheiden rauhallisuudella. Jälkkäriksi tein suklaakakun valkosuklaamoussella jonka koristelin pienillä vaahtokarkeilla. Siitäpä keksin nokkelana nimen "Snowball cake". Hahah. Kakkupohja on sama kuin tässä Chili-suklaakakussa mutta vain ilman chiliä. Hyvää tuli, kannattaa suklaan nälkään joskus kokeilla! Aloitetaan vuosi siis makeasti kakkureseptin sekä inspiraatiokuvien kera, joihin poimin pinkkiä ja minttua. Herkullisia värejä ilmaltaan harmaan päivän keskelle!
Kahden suklaan "snowball"-cake
Suklaakakku:
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus & täyte, valkosuklaamousse:
180 g Maraboun vanilja-valkosuklaata (vinter vit)
2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
5 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus & täyte, valkosuklaamousse:
180 g Maraboun vanilja-valkosuklaata (vinter vit)
2 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g mascarponejuustoa
3 liivatelehteä
Koristeluun suklaarouhetta & pieniä vaahtokarkkeja
Voitele ja korppujauhota valmiiksi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää suklaa ja sulata se voin joukkoon välillä sekoittaen. Nosta kattila liedeltä jäähtymään ja vatkaa sillä välin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen joukkoon sulanut ja jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Kaada tasaiseksi sekoitettu taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jos käytät kiertoilmaa, riittänee lyhyempikin aika.
Kun kakku on kokonaan jäähtynyt on täytteen ja kuorrutuksen aika. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi sokerien kera. Lisää joukkoon mascarponejuusto sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka (noin 3 ruokalusikallista) kermaa tai vettä kattilassa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivate ohuena nauhana ja koko ajan kevyesti sekoittaen suklaaseokseen. Leikkaa jäähtynyt kakku poikittain puoliksi ja täytä valmiilla valkosuklaamoussella. Kuorruta valmis kakku myös moussella ja laita kylmään odottamaan tarjoilua kuudeksi tunniksi. Ennen tarjoilua koristele sivut suklaarouheella & päällinen pienillä vaahtokarkeilla.
Kuvat: kakku- & vaahtokarkit Plateful of love/Maiju, muut via Hannasroom.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti