Makuuhuoneen DIY't / Bedroom DIY's

7. tammikuuta 2014

Marmoroitu säilytysrasia yöpöydällä / marbled box in the bedside table.
Nahkavetimet sängynlaatikoihin & tuunattu yövalaisin / leather handels for the bed and tuned vintage lamps.
Tuunatut valaisimet / Tuned lamps
Marmoroidut säilytysrasiat / marbled boxes

Olin aikeissa tehdä viime vuodelta koosteen kodin muutoksista, mutta viikonloppuna ei ollut aikaa käydä koko kuva-arkistoa läpi. Niin paljon on tullut kuvattua ja rakennettua kotia ensimmäisen puolentoista asumisvuoden aikana. Moni juttu on vielä keskenkin ja joidenkin asioiden kanssa ollaan menossa jo ns. toiselle kierrokselle. Koti elää mukana ja muuttuu tarpeiden mukaan. Hoitovapaalta töihin palattuani tässä lyhyen uuden arjen myötä on tullut vastaan jo muutamia muutoskohteitakin. Mm. komeroita on taas järjestelty uuteen uskoon ja nyt mennään niinkin yksityiskohtaiselle tasolle, että arjessa tarvittavalle silityslaudallekin on järjestelty kätevämpi säilytyspaikka.. Pienessä kodissa tavaroille on oltava toimivat paikkansa ja arki rullaa kummasti sujuvammin kuin pienet käytännön asiatkin on mietitty. Vielä kun saataisiin tuo ikuisuusprojekti eteinenkin viimeistä silausta vaille valmiiksi niin viitsisin senkin täällä kokonaisuudessaan esitellä. Mutta tulossa on, kuten jo aiemmin olen luvannut. ;-)

Johonkin olen nyt kokonaisuudessaan (ainakin edes toistaiseksi;)) tyytyväinen ja se on makuuhuoneemme. Paljon sinne tuunasin viime vuoden puolella pieniä juttuja. Itse tekemällä ja vanhaa kierrättämällä saa kivan persoonallisia ratkaisuja ja sisustukseenkin kerroksellisuutta. Pienet yksityiskohdat tuovat vähän särmää muuten niin monogroniseen värimaailmaankin. Joulun ajaksi siirretyt viherkasvit ovat vielä saaneet jäädä, elävöittävät vähän. 


Marmori ui viime vuoden trendeistä sydämeeni ja syvälle. Tuo klassisen kaunis luonnomateriaali on tullut sisustukseemme jäädäkseen ja aidon puutteessa innostuin tuunailemaan säilytyslaatikoita marmoroidulla tarramuovilla. Yksinkertaista ja kivannäköistä ja olen toistaiseksi antanut anteeksi tässä sen "muovisuuden". 


Sängyn säilytyslaatikoihin en ollut löytänyt parin vuoden jälkeenkään vielä miellyttäviä vetimiä. Lopulta nahkavöistä ja messinkinupeista sellaiset tein ja avot, sopivat kuin nenä päähän. Tuovat kivaa särmää ja jotain art deco henkisyyttäkin niissä on. 


Yöpöydän valaisimet ovat mummolan vanhat yöpöydän lamput, joihin vain vaihdatin messinkiset lampunpidikkeet sekä hankin isot polttimot lampuiksi. Ensin tykkäsin, että ne ovat liian isot ja etsin sopivia varjostimia, mutta nyt olenkin tykästynyt niihin juuri tuollaisina. Valo on pehmeä koska wattimäärä on maltillinen ja mielestäni ratkaisu kaikessa yksinkertaisuudessaan sopii muuten niin koristeelliseen ja runsaaseen jalkaan. Myös kattolamppu on tuunattu sähköliikkeessä valkoisesta johdosta ja messinkisestä lampun kiinnikkeestä. 

Niin näistä voitaneen myös todeta, että kyllä viime vuoden trendeistä marmorin lisäksi nuo metallinsävytkin ovat tänne uponneet.. kuin veitsi voihin. :)

/
Some DIY-projects from last year in our bedroom. At the same time you can see that two of the last year trends has hit on me and a hard.. Marble and shades of metal has come here to stay. Brass is my favorite and that's why I've tuned those vintage marble lamp with it. Marble is also here to stay. Love this natural and classic material. Leather handles have also been very nice choice to our beds storage boxes. 

8 kommenttia:

 1. Nahkavedin tuunauksesi oli mun suosikki - tosi kiva idea :)
  Mukavaa viikkoa

  t.Sanna

  VastaaPoista
 2. Nahkavetimet myös mun suosikit. Ihan mahtava idea!
  Kiva kun jaksat raportoida näitä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Annika. :) Vähän taas samojen kuvien ympärillä pyöritään, mutta hitsin pimeys kalvaa.. mustavalkoiset kuvat muuten helpottavat hämärässä kuvaamista?!

   Poista
 3. WOW!! You totally nailed it with that combination of pillows, white, greys & perfect blanket! You've really got an hard to please interior-addict to crave for that whole composition! Everything's just so in it's place! Congratulations! :) *Applause*

  VastaaPoista
 4. Mistä noin isoja polttimoita saa? Tosi kivoja ideoita sinulla. t:Katri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Olen nuo ostanut Clas Ohlsonilta, mutta niitä saa myös isoista rautakauposta ja monista sisustusliikkeistä.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground