Tänään keittiössä: asparagus risotto & lemon pie

4. toukokuuta 2014


Tänään suunniteltu sunnuntaibrunssi perheen kanssa peruuntui ja ruokaa on nyt jääkaappi täys. Syynä meidän perheen miesten vatsatauti. Auts ja oih ja voih. Tuhosin itsekseni ihan ok menestyksellä eilen leipomaani lemon pieta. Dinneriksi kokkasin parsarisottoa. Koska eihän minulla sitä vatsatautia ole. Vielä. Mieskin onneksi sai risottoa kyllä hieman syötyä. En kestä näitä tauteja.. 

Ei niin herkullisesta aiheesta kuitenkin herkkullisiin resepteihin. Keväisiä ja suussasulavia molemmat. Lemon pien reseptin sävelsin itse. Onnistuinkin, tosin ensi kerralla teen ehkä tuplatäytteen. Nam.

Parsarisotto

Liemi
10 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sitruuna
1 sitruunan raastettu kuori

voita
1 sipuli/2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä
5 dl risottoriisiä (käytin Arborio-riisiä)
500 g vihreää parsaa
180 g parmesanjuusto

Valmista ensin liemi; mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta. Sulata kuumassa kattilassa voi ja kuullota sipulit. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi muuttuu kuultavaksi. Lisää 2 dl valkoviiniä ja kiehauta miedolla lämmöllä. Tämän jälkeen lisää lientä noin kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä miedolla lämmöllä. Lisää valmistuksen loppuvaiheessa paloiteltu parsa ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon suurin osa parmesanlastuista (höyläsin palat juustohöylällä) ja heitä sekaan ripaus mustapippuria. Tarjoile heti, koristele annos parmesanlastuilla.

Lemon pie

300 g Digestive-keksejä
150 g voita

1 tölkki kondensoitua maitoa
1 dl sitruunamehua
1 sitruunan kuori raastettuna
4 kananmunan keltuaista

Jauha keksit, sulata voi ja yhdistä ainekset. Painele taikina piirasvuokaan (myös irtopohjavuoka voisi toimia) ja paista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita täytteen ainekset hyvin keskenään, lisää hieman jäähtyneen pohjan päälle ja paista vielä 150 asteisessa uunissa noin 20 min.

/

I made lemon pie and asparagus risotto. Both were very good. The pie was very easy. If you want to use these recipes, please use the Google translate. 

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground