DIY joulukattaukseen

21. marraskuuta 2012

Kuvat: Plateful of love/Maiju

Meillä on Iittalan Hot cool-laseja joita enimmäkseen käytämme kylmille juomille, mutta näin joulun aikaan toimivat meillä myös glögimukeina. Olen hieman kyllästynyt niihin muovisiin suojarinkuloihin ja mietin mitähän sitä vaihtoehdoksi keksisi.. No kokeeksipa päätin neuloa muutamia erilaisia suojia. Nämä nyt neutraaleja hieman hopeaan vivahtavalla langalla tehtyjä, mutta näitähän voisi tehdä vaikka minkä värisiä ja kuviollisia. Tuolla kohoneuleella tein myös yhden "servettirenkaan" ja taidanpa tehdä loputkin viisi ja keksiä niihin lisäksi jotkin koristuksetkin (muunlaiset ehkä kuin tuo kuusen oksan tynkä?!?).. Jouluaatto kun tänä vuonna näillä näkymin vietetään meillä, joten joka tapauksessa jonkinlaiset servettirinkulat on kehiteltävä ja nämähän eivät olisi yhtään pöllömmät!

Kohoneulosta olikin hyvä harjoitella, koska suunnitelmissa on tehdä kokonainen neule tuolla.. Jos mun kärsivällisyys riittää.. :) Kohoneulos syntyy näin: 1. krs: 1oikein, 1nurin, toistetaan näin joka toinen silmukka oikein ja joka toinen nurin, 2. krs: kaikki silmukat oikein. Ja näin kerroksia 1 ja 2 toistetaan. Easy!

4 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo oksan"tynkä" on just loistava idea, oih, voin tuntea tuoksun teidän joulupöydästä! Koristeeksi servettirinkuloihin voisi muuten hyvin sopia virkattu kukka, helppo kuin mikä, virkkailen niitä sulle, niitä huomaa kiinnittelevänsä paikkaan kuin paikkaan, ihan kuin hopeapalloja kuumaliimalla :-D

  Pakko jakaa jo kauan käytetty joulupöytä idea, osta punaisia jouluomenoita, kaiverra ns. tikkuosaan noin puoleenväliin "reikä", kantaa kannattaa myös vähän tasata -> kruunukynttilä omenaan -> palamaan ja jouluntuoksu on satavarma, sopisi tuohon yllä olevaan hopeiseen teemaan?

  VastaaPoista
 2. Uiui, hyvä idea ja otan kernaasti kukkia vastaan!! Mä en tuota virkkaamista ole harrastanut aikoihin. Neulepuikot pysyy paremmin käsissä. :)

  Ja ihana idea nuo jouluomput. Meillä perheen iskä meinaa tehdä myös neilikka-appelsiineja. saadaan ihania tuoksuja!

  VastaaPoista
 3. Ps. virkatut pyöreät pitsiliinatkin olisi ihania! :-)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana idea tuo Hot&Cool lasien pidike! Itsellä myös samanlaisia, eikä oikein pysy paikoillaan. Voisi joskus kokeilla samaa :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Proudly designed by Mlekoshi playground